Ніколи не вживайте таку картоплю - нею можна отруїтися!

Картопля є не тільки одним з найбюджетніших, але й смачних та корисних овочів, які можна запікати смачно з овочами в духовці, а також смажити та робити ніжне пюре, передають Патріоти України.

Але варто обов'язково знати, що її потрібно правильно зберігати, щоб вона не втратила корисних властивостей і не стала небезпечною.

Редакція FoodOboz ділиться корисною інформацією, яку картоплю категорично не можна їсти і чому.

1. Волога картопля

Картоплю потрібно зберігати в сухому та темному місці, щоб на ній не з'явилися вологі плями і в них не з'явилися грибки чи бактерії. Якщо так сталося, такий овоч потрібно негайно викинути.

2. Картопля, яка довго зберігалася в холодильнику

Якщо довго зберігати крохмальні овочі в холоді, весь крохмаль у них перетвориться на цукор. А при варінні або жарці такий цукор перетворюється на акриламід, який є небезпечним канцероген.

3. Зелена і проросла картопля

Зелені плями на картоплі з'являються, якщо овоч неправильно зберігали. Зелений відтінок картоплі дає токсин соланін, який виділяється у овочі. Фахівці стверджують, що наявність цього токсину дуже небезпечна для здоров'я, і картоплю з таким ушкодженням потрібно одразу викидати, а не обрізати зелену частину.

У пророслій картоплі крім соланіну міститься ще й хаконін, який надає картоплі гіркий смак. Важливо знати, що такою картоплею можна отруїтися.

4. Погризена картопля

Картоплю дуже люблять щури та миші, тому, якщо ви побачите на овочах сліди від гризунів, ні в якому разі не їжте такий овоч. Адже гризуни можуть бути переносниками багатьох небезпечних захворювань.

А ви це знали? Коли треба солити картоплю під час смаження

субота, 27 липень 2024, 21:12

Хочете картоплю зі смачною золотою скоринкою? Для цього треба не тільки правильно обробити саму картоплю, а й своєчасно її солити, щоб не було ефекту вареного овоча, передають Патріоти України. У вас вийде хрумка скоринка, якщо ви посолите картоплю піс...

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...