Щоб не витрачати багато зусиль, але при цьому приготувати смачну випічку, господині зазвичай готують пиріг на кефірній основі.
Подробиці
Спробуйте, це універсальний і простий рецепт.
- У мисці потрібно змішати два яйця разом зі склянкою цукру, 10 г ванільного цукру і половиною чайної ложки солі, все старанно збити.
- Після цього додати склянку кефіру кімнатної температури, перемішати до однорідної консистенції і потім старанно збити міксером.
- Дві склянки пшеничного борошна змішати з чайною ложкою розпушувача і повільно висипати в основу на кефірі, повільно перемішуючи все, поки тісто не стане однорідним.
- За смаком у тісто можна додати мак, корицю, родзинки або інші сухофрукти, какао чи ягоди.
- Роз’ємну форму змастити олією і вилити тісто.
- Поставити випікатися в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 40 хвилин, поки не з’явиться апетитна золотава скоринка. Перевірити готовність допоможе зубочистка. Якщо тісто не липне до зубочистки, то пиріг готовий.
- Перед подачею на стіл пиріг можна посипати цукровою пудрою або ж полити глазур’ю.
Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...
На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...