Виростити хороший урожай перцю - завдання із зірочкою, адже ця примхлива культура вимагає особливих умов вирощування, передають Патріоти України.
Одного поливу буде недостатньо. Необхідно підгодовувати рослину, щоби перці виросли великими і солодкими. Приготувати універсальне добриво для городніх культур можна з того, що точно росте на дачній ділянці. Йдеться про кропиву - зазвичай її просто зривають і викидають, проте з неї можна приготувати дуже ефективну підгодівлю.
Є і один мінус добрива з кропиви - воно не дуже добре пахне. Крім того, таку підгодівлю не варто заготовлювати про запас. Її краще використовувати одразу після приготування.
Якщо підгодувати перець кропивою, то квіти не будуть опадати, плоди виростуть швидше і будуть більшими, ароматними і солодкими.
Приготувати добриво для перцю своїми руками дуже легко. Знадобиться кропива, на якій ще не дозріло насіння.
Дрібно нарізану кропиву (1 кг) залити чистою водою (8 літрів). Повинна вийти рідка кашоподібна суміш. Залишити її для бродіння.
Під час бродіння рідина буде пінитися і може перелитися через край, тому заливати кропиву водою слід не доверху.
Щоби добриво було готове швидше, потрібно перемішувати його приблизно раз на день.
Позбутися неприємного запаху допоможе настоянка кореня валеріани або жменя золи.
Приблизно за два тижні бродіння закінчиться і рідина посвітлішає.
Далі компостну суміш розбавляють водою у співвідношенні 1:10 і поливають рослини. Обробку можна повторювати, але не раніше ніж за два тижні. За сезон можна 3-4 рази підгодувати рослину кропивою.
Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...
На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...