Поширена помилка кулінарів: Ось в який момент потрібно солити бульйон

На перший погляд, приготування бульйону не входить до найскладніших кулінарних процедур, передають Патріоти України.

Однак створення цієї простої страви нерідко супроводжується появою в ньому каламутності та зникненням прозорості. І навіть якщо з цими проблемами вдалося впоратися, бульйон все одно може розчарувати гурмана.

Так, страва нерідко виявляється пересоленою. І в більшості випадків невдача пояснюється тим, що господиня не вчасно додала в рідину хлорид натрію.

Поширена помилка кулінарів

У більшості випадків люди додають сіль у бульйон у той момент, коли страва ще готується в каструлі. Такий підхід здається логічним, адже більшість страв потрібно солити саме у процесі приготування.

Проте бульйони – це виняток. Справа в досить швидкому випаровуванні рідини, через яке співвідношення води та хлориду натрію стає неправильним. Таким чином, солити бульйон бажано вже після того, як він опинився у тарілці. У цьому випадку кулінару набагато простіше «вгадати» з обсягом спеції і не пересолити страву.

Джерело: ПростоВей

А ви це знали? До яких проблем можуть призвести веганство та сироїдіння

неділя, 8 вересень 2024, 13:00

Спеціально для Health Talk ендокринологиня Катерина Толстікова поділилася своєю лікарською думкою щодо впливу веганства та сироїдіння на здоровʼя людини, передають Патріоти України. Планування довгострокового веганства може стати ефективним для підтрим...

Є секрет! Що зробити з котлетами перед смаженням, щоб вийшли вп’ятеро смачніші і соковитіші

неділя, 8 вересень 2024, 12:10

З курячого м’яса соковиті котлети приготувати складно, тому що це м’ясо вважається сухим та нездатним утримувати сік, передають Патріоти України. З яловичим чи свинячим фаршем таких проблем не виникає, оскільки ці види м’яса жирні. Досвідчені господині...