Поширена помилка кулінарів: Ось в який момент потрібно солити бульйон

На перший погляд, приготування бульйону не входить до найскладніших кулінарних процедур, передають Патріоти України.

Однак створення цієї простої страви нерідко супроводжується появою в ньому каламутності та зникненням прозорості. І навіть якщо з цими проблемами вдалося впоратися, бульйон все одно може розчарувати гурмана.

Так, страва нерідко виявляється пересоленою. І в більшості випадків невдача пояснюється тим, що господиня не вчасно додала в рідину хлорид натрію.

Поширена помилка кулінарів

У більшості випадків люди додають сіль у бульйон у той момент, коли страва ще готується в каструлі. Такий підхід здається логічним, адже більшість страв потрібно солити саме у процесі приготування.

Проте бульйони – це виняток. Справа в досить швидкому випаровуванні рідини, через яке співвідношення води та хлориду натрію стає неправильним. Таким чином, солити бульйон бажано вже після того, як він опинився у тарілці. У цьому випадку кулінару набагато простіше «вгадати» з обсягом спеції і не пересолити страву.

Джерело: ПростоВей

Особливий тест! Виберіть ангела та дізнайтеся про приховане для вас послання

четвер, 4 грудень 2025, 18:50

Виберіть одного ангела і відкрийте для себе приховане послання, яке він, можливо, нашіптував вам уже давно, але ви не могли його зрозуміти. Це буде життєва порада: якщо ви захочете і зможете її дотримуватися, то станете трохи ближчими до щастя, передаю...

Що ви побачили на картинці? Це розкриє ваш поточний життєвий пріоритет

четвер, 4 грудень 2025, 18:42

Все, що потрібно - швидко поглянути на зображення тесту та визначити, що першим привернуло вашу увагу. Ваш вибір вкаже на те, що є найважливішим у вашому житті зараз. Просто погляньте на зображення та запам’ятайте перший об’єкт, який виділився для вас,...