Продукт буде неможливо їсти! Помилки зберігання, через які псується квашена капуста

Квашена капуста - улюблена заготівля. Справді гарно заквашена капуста відмінно підходить для салатів, супів, пирогів, а також інших страв, передають Патріоти України.

Однак її потрібно правильно зберігати. Інакше вона може втратити свої властивості та зіпсуватися. На Pixelinform розповіли, яких правил потрібно дотримуватись при зберіганні капусти.

Правильний вибір посуду

Найкраще для зберігання підходять глиняні, дерев’яні чи скляні банки із кришками. Не рекомендується зберігати капусту у металевому або пластиковому посуді — така тара може окислюватись або виділяти шкідливі речовини.

Посуд повинен бути чистим і сухим. Найкраще промити його перед використанням гарячою водою із оцтом і висушити.

Правильна підготовка капусти

Перш за все, потрібно перекласти капусту з початкового посуду у посуд для зберігання. Потім — залити її розсолом, що залишився від квашення. Потрібно, капуста була вкрита розсолом. Можна додати трохи цукру чи меду — щоб зберегти кислотність та аромат. Не забудьте про прес зверху.

Умови зберігання

Оптимальна температура для зберігання квашеної капусти становить від 0 до +5 градусів за Цельсієм. Якщо вища — може перекиснути, нижча — замерзнути.

Капусту слід зберігати у темному місці. Світло може погіршити її колір та смак.

Робите це після вечері? Будуть сумні наслідки

понеділок, 8 грудень 2025, 6:12

Лягати після ситної вечері – поширена звичка, яка може серйозно нашкодити вашому здоров’ю. Доктор Міхал Вжосек, клінічний дієтолог, пояснює, чому диван після вечері - не найкраща ідея, і що робити замість цього, щоб покращити травлення, сон та рівень е...

Поширені помилки на початку схуднення: Чому ви втрачаєте гроші, а не жир

понеділок, 8 грудень 2025, 5:40

Початок дієти - найскладніший етап. Перші дні та тижні зазвичай супроводжуються браком енергії, погіршенням настрою та розчаруванням. Експерти наголошують, що збалансована дієта, адаптована до ваших потреб, допомагає швидше досягти результату, передают...