Профілактика для солодкоїжок: Популярний смаколик знижує холестерин та артеріальний тиск. Лікар визначив щоденну дозу

Рівень холестерину у крові залежить, зокрема, від харчування. Одні продукти знижують його показники, інші навпаки підвищують.

Для зниження рівня холестерину лікарка Дебора Лі з Dr Fox Online Pharmacy порадила щодня їсти темний шоколад, пише Еxpress.

Річ у тому, що в такому шоколаді багато сухих речовин какао. Воно відоме своїми антиоксидантними властивостями. Також какао містить велику кількість корисних для організму флавоноїдів.

Ще темний шоколад позитивно впливає на артеріальний тиск і функції ендотелію (клітинної стінки). Відтак темний шоколад зменшує ризик розвитку хвороб серця.

Але оптимальна кількість темного шоколаду на день, яку рекомендує лікарка, – лише один-два квадратики від плитки.

Майонез та окрошка: Кулінари розповіли чи варто їх поєднувати

вівторок, 23 квітень 2024, 11:15

Літом багато людей готують окрошку. Страва проста та для спекотних днів добре йде, бо гарячі супи та борщі недоречні. На них немає апетиту. І є одне питання, над яким точаться суперечки: додавати майонез в окрошку чи ні, передають Патріоти України. Як...

Родина оцінить! Як приготувати ароматну картоплю зі скоринкою у духовці

вівторок, 23 квітень 2024, 10:15

Картопляні скибочки з ароматними прянощами, приготовлені у духовці, можуть стати ідеальним варіантом вечері. Готуйте за таким рецептом - і ви будете в захваті від смаку та скоринки, яка вийде, передають Патріоти України. Картоплю треба почистити та на...