Деякі господині вважають, що готування має приносити задоволення і не займати багато часу. Для ресторанних кухарів найціннішим ресурсом є час. У професійних кулінарів немає можливості витрачати час на рутинні завдання, тому вони вигадали кілька хитрощів для прискорення процесу, передають Патріоти України.
Горох, квасоля, сочевиця та інші бобові вимагають багато часу на приготування. Але якщо використовувати на початку варіння соду, час готовності скорочується в кілька разів. Кухарі додають приблизно ½ ч. л. соди на 2 літри води.
У багатьох господинь замість розсипчастого рису виходить в’язка каша. Є спосіб, який допоможе отримати блюдо потрібної якості.
Перші 3 хвилини після закипання води тримають крупу на сильному вогні. Наступні 20 хвилин ставлять слабке полум’я. Після цього накривають кришкою і залишають упарюватись на 15 хвилин.
Щоб рис вийшов білим, під час варіння додають до нього 1 ч. л. лимонного соку або яблучного оцту.
Очищену картоплю заливають киплячою водою (наприклад, з електрочайника) і ставлять на вогонь. Після цього в каструлю додають 1 ст. л. вершкового масла.
Багато господинь знають, що з бульйону потрібно прибирати піну, тоді він буде прозорим та смачним. Але іноді поспіхом деякі забувають це зробити.
Зневірятися рано. Для виправлення ситуації використовують яєчний білок. Його злегка збивають і виливають у каструлю. Помішують та продовжують варити бульйон протягом 5 хвилин. Білок притягне піну і осяде на дно каструлі. Після цього залишиться процідити бульйон.
Дослідники з Університету Вільяма Патерсона в Нью-Джерсі зробили частину роботи за нас. Аналізуючи харчову цінність десятків продуктів і їхній вміст 17 основних поживних речовин, включно з клітковиною, вітаміном С, кальцієм, залізом і білком, вони вияв...
Що додати до кави, щоб повністю розкрити й посилити смак цього неймовірного напою, передають Патріоти України. Жоден ранок не обходиться без кави, яка бадьорить, дає силу та піднімає настрій на цілий день. А щоб напій був насиченішим та ароматнішим, мо...