Секретна добавка підвищить урожайність - як посадити перець незвичайним способом

Весна і початок літа - найактивніший час для дачників, адже потрібно встигнути засадити город, щоби потім насолоджуватися смачними овочами з власної грядки, передають Патріоти України.

Деякі культури - надзвичайно примхливі, і щоб отримати урожай, доведеться неабияк постаратися. До таких непростих завдань відноситься і вирощування солодкого болгарського перцю. Втім, є незвичайний спосіб посадити перець, щоби в результаті вдалося отримати смачні й натуральні плоди.

Що покласти в лунку при посадці перцю у відкритий ґрунт

Досвідчені городники кажуть, що є один секретний інгредієнт, який допоможе отримати хороший урожай перцю. Якщо його додати в лунку, то перець росте дійсно дуже добре. Йдеться про пір‘я.

Дістати перо - не проблема навіть для міського жителя. Якщо у вас є стара пір'яна подушка або старий пуховик, то можете пустити їх у хід.

Пір‘я містить багато мікро- і макроелементів. Зокрема, молібден. А перець - якраз великий любитель цього мікроелемента. Внесення невеликої кількості пір‘я в лунку значно збільшить урожай перцю.

Як правильно внести пір‘я в лунку

  • зробіть поглиблення в землі;
  • візьміть жменю пір‘я та покладіть його на дно лунки;
  • зверху присипте землею;
  • полийте водою з додаванням фітоспоріну (1-2 столові ложки на 10 л води);
  • коли вода трохи вбереться, можна висаджувати розсаду перцю в цю "бовтанку" і присипати зверху землею.

До слова, фітоспорін значно знижує ризик захворювання всіх рослин. Тому його можна використовувати і при посадці інших культур.

Коли садити насіння перцю у відкритий ґрунт

Перець - рослина дуже теплолюбна. Зазвичай його насіння не сіють одразу у відкритий ґрунт, а висаджують розсаду. Але якщо клімат дозволяє, то можна посадити і насіння. Робити це краще в кінці травня або першій декаді червня (6-7 числа), коли температура повітря стійко висока. Після посіву грядки потрібно накрити плівкою. Знімають її, щойно з'являться сходи. Для посіву підійдуть ранні або середньоранні сорти перцю: Аджика, Диво Підмосков'я, Астраханський 147.

Коли висаджувати розсаду перцю у відкритий ґрунт

Розсаду перцю в різних регіонах України висаджують в різний час, але в будь-якому випадку пізніше, ніж розсаду томатів. Все залежить від того, наскільки теплою була весна.

У північних областях України висаджувати розсаду перцю у відкритий ґрунт можна в другій половині травня. У південніших раніше - в першій декаді травня або під кінець квітня.

Температура повітря повинна бути не нижче +13 градусів, а нічні заморозки повинні припинитися. В цілому, при висаджуванні перцю варто дотримуватися правила: чим пізніше, тим краще. Головне, щоби перець не постраждав від перепадів температур.

Перевірте себе! Психологічний тест за картинкою розкриє ваш темний бік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:09

Кожна людина бажає любити й бути коханою, досягати успіху і наповнювати життя приємними емоціями. Однак наші стосунки з іншими людьми можуть змінюватися під владою темної підсвідомості. Цей психологічний тест за картинкою вкаже на проблемну зону і допо...

Психологічний тест! Морозиво підкаже, яких стосунків ви потребуєте

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:09

Часто стосунки закінчуються тому, що партнери не розуміють, чи готові вони до серйозного кроку, чи ще не "нагулялися". За допомогою цього тесту перевірте, які стосунки ви шукаєте наразі, передають Патріоти України. Подивіться на картинку і оберіть моро...