Секрети довголіття: ТОП-6 звичок, якими корисно обзавестися в цьому році

Видання Livestrong назвало шість корисних звичок, які допоможуть почуватися краще та сприятимуть довголіттю, передають Патріоти України.

Починайте свій день з 30-хвилинної прогулянки. Виходячи на вулицю для щоденної прогулянки, ви підтримуєте еластичність суглобів та оптимальну роботу серцево-судинної системи, вказує Майкл Грін, доктор медичних наук, спеціаліст антивікового центру. Також ви отримуєте більше природного світла, що допомагає боротися із зимовою нудьгою.

Їжте більше овочів. Експерт зі здорового старіння дієтолог Кейт Пайпер рекомендує заповнювати половину своєї тарілки овочами (або овочами та фруктами). Антиоксиданти, що містяться в них, борються, у тому числі з хронічними запаленнями. А вони є причиною низки хвороб, зазначає фахівець.

Використовуйте тарілку меншого розміру. Це дозволить вам скоротити споживання калорій і підтримувати здорову вагу. Адже з віком вона часто зростає.

Тренуйте мозок. Це може бути розгадування кросвордів чи судоку, гра на музичному інструменті, вивчення іноземної мови. Ви можете також отримати новий досвід: наприклад, піти в музей або вибрати інший маршрут, щоб дістатися додому.

Будьте фізично активними. За даними Національного інституту США з проблем старіння, вправи розвивають та підтримують м'язовий тонус, знижують ризик хронічних травм, смертельних падінь чи нещасних випадків. Вони можуть принести велику користь людям похилого віку, включаючи збільшення тривалості здорового життя.

Спілкуйтесь з іншими людьми. Станьте волонтером, приєднайтеся до пішохідної чи туристичної групи, станьте членом книжкового клубу тощо. Соціальна ізоляція підвищує ризик багатьох серйозних проблем зі здоров'ям.

От у чому секрет! Як смажити шашлик, щоб він вийшов соковитим

четвер, 25 квітень 2024, 7:56

Найчастіше люди готують шашлик, особливо не замислюючись над способом його маринування та тим, як смажити м’ясо в подальшому. Проте, кожен етап приготування шашлику грає особливу роль у формуванні його кінцевого смаку, передають Патріоти України. Саме ...

Точність здивує! Цей тест у картинці визначить стихію вашої душі

четвер, 25 квітень 2024, 7:08

Часто ми самі не можемо зрозуміти, як ми почуваємося на рівні підсвідомості та що діється в душі. Пропонуємо дізнатися відповідь на важливе запитання: що керує вами - гармонія чи хаос, передають Патріоти України. Психологічний тест у картинці визначить...