
У світі, де все більше людей відмовляються від вуглеводів, хліб потрапив у немилість. Але нові дослідження та експертні думки змінюють уявлення про нього. Дієтологи пояснюють: щоденне вживання хліба - це не шкідлива звичка, а потенційно корисна стратегія, якщо обирати правильний вид, передають Патріоти України.
Експерти стверджують, що високий вміст клітковини у хлібі знижує ризик:
«40% клітковини в раціоні ми отримуємо саме з хлібних продуктів. Вилучення їх з раціону — велика помилка», — каже дієтолог Еллана Наткер.
Фолієва кислота в хлібі необхідна для розвитку нервової системи плода. Обмеження вуглеводів у вагітних пов’язане з підвищеним ризиком вроджених вад.
Так, і про них варто знати:
Рішення: обирайте хліб із меншим вмістом клітковини (наприклад, білий або на заквасці), якщо тільки починаєте змінювати раціон.
Хліб — це лише "платформа". Їжте його з:
"Я не люблю називати продукти 'поганими', — каже дієтолог Крісті Рут. — Все залежить від контексту та загального раціону."
Висновок: Хліб — це не ворог, а інструмент. Обирайте розумно, читайте етикетки, і він стане союзником вашого здоров’я, а не загрозою.
Статус "найважливішого прийому їжі" сніданок отримав у 1960-х, коли американська дієтологиня Адель Девіс сформулювала відоме правило: “снідай як король, обідай як принц, вечеряй як жебрак”. Попри те, що сьогодні 15% дорослих регулярно пропускають перши...
Зі зростанням кількості різних електроприладів у наших оселях ми починаємо відчувати дефіцит розеток. І в такому разі на допомогу приходять подовжувачі. Вони дають змогу зручніше розташовувати різні пристрої, але при цьому становлять і певну небезпеку,...