Що не можна їсти в турецьких готелях: ТОП-7 небезпечних страв

Відпочинок на курортах Туреччини славиться своєю доступністю і відносною дешевизною. І якщо в п'ятизіркових готелях якість кухні висока, то рівень харчування в бюджетних готелях залишає бажати кращого. Так, свинину завжди замінюють на баранину, а імпортні алкогольні напої сильно розбавляють водою, через що їхній смак стає "ніяким". І це інформація, яку знають всі туристи. А ось що не варто їсти і пити в готелях Туреччини, щоб не загриміти в лікарню, – читайте в матеріалі, який Патріоти України пропонують вашій увазі.

1. Фруктові йогурти, сметана і молоко

Молочна промисловість у країні залишає бажати кращого. В йогурти, сметану і молоко нерідко додають рослинні олії для того, щоб підвищити жирність. Від цього також страждають і смакові характеристики виробів тваринного походження.

В йогурти, які подають у ресторані у піалочках до панкейків, також часто потрапляють шматочки несвіжих фруктів, які залишаються після вечері.

2. Суші з рибою і страви із сирого або непросмаженого м'яса

Таку їжу в Туреччині небезпечно їсти: хто знає, скільки часу інгредієнти пролежали поза холодильником і як дотримувалися умов зберігання. Часто в готелях нез'їдене напередодні м'ясо іноді подають під іншим соусом, у тушкованому вигляді в горщику або протертим у супі-пюре. Навряд чи ним можна отруїтися, але це все ж несвіжа їжа.

Суші із сирої риби небезпечно їсти через можливість отруїтися

3. Ковбаса

Деякі турецькі виробники навмисно додають у ковбаси м'ясо коня, ослів, курку і навіть свинину, яка заборонена у країні з релігійних міркувань. А на етикетці пишуть, що продукт – це чиста яловичина.

На смак такі м'ясні вироби досить специфічні, тому краще вибирати в турецьких ресторанах не ковбасу, а чистий шматок м'яса.

4. Страви із сосисками

До страв, що містять м'ясну нарізку, потрібно ставитися обережно. Буває, що шматочки ковбаси і сосисок, які залишилися після попереднього прийому їжі, стають інгредієнтами для салатів або яєчні.

5. Десерти з вершками

У деяких тризіркових і нижче готелях кухарі проробляють трюки з десертами. Щоб вчорашні тортики виглядали як ніби щойно з духовки, їх заливають новим кремом, прикрашають желе і збитими вершками, а також нез'їденими фруктами або ягодами.

6. Алкогольні напої або соки з льодом

Варто уникати напоїв із льодом, оскільки його роблять із води з-під крана. Та й до самих напоїв велике питання: щоб заощадити, соки, чаї та каву іноді готують із порошків. Краще пити бутильовану воду або напої із супермаркету.

Також є сенс відмовитися від вживання алкоголю, який пропонують у готелях.

7. Мед

У бюджетних турецьких готелях у мед часто додають ароматизатори, підсолоджувачі, барвники та підсилювачі смаку. Так, одних із найвідоміших постачальників меду в готелі туристичних міст країни Balderesi, Bal Teknesi і Osmanlı Bal Evi не так давно оштрафували за наявність небезпечних речовин в їхній продукції.

Джерело: Обозреватель

Як замаринувати обрізки лосося для бутербродів

середа, 1 травень 2024, 18:15

Філе червоної риби не кожному по кишені. Натомість обрізки - бюджетний варіант, з якого можна приготувати різні страви. Але найлегше - просто замаринувати для бутербродів чи в салати, передають Патріоти України. Зверніть увагу, що готові солоні обрізки...

Швидкий салат з картоплі та грибів для несподіваних гостей

середа, 1 травень 2024, 17:05

Коли на порозі з’являються несподівані гості, потрібно терміново щось придумати на стіл. Найпростіше приготувати смачний салат із доступних продуктів. Це буде смачно та гості будуть нагодовані, передають Патріоти України. З продуктів вам знадобляться ...