
Відпочинок на курортах Туреччини славиться своєю доступністю і відносною дешевизною. І якщо в п'ятизіркових готелях якість кухні висока, то рівень харчування в бюджетних готелях залишає бажати кращого. Так, свинину завжди замінюють на баранину, а імпортні алкогольні напої сильно розбавляють водою, через що їхній смак стає "ніяким". І це інформація, яку знають всі туристи. А ось що не варто їсти і пити в готелях Туреччини, щоб не загриміти в лікарню, – читайте в матеріалі, який Патріоти України пропонують вашій увазі.
1. Фруктові йогурти, сметана і молоко
Молочна промисловість у країні залишає бажати кращого. В йогурти, сметану і молоко нерідко додають рослинні олії для того, щоб підвищити жирність. Від цього також страждають і смакові характеристики виробів тваринного походження.
В йогурти, які подають у ресторані у піалочках до панкейків, також часто потрапляють шматочки несвіжих фруктів, які залишаються після вечері.
2. Суші з рибою і страви із сирого або непросмаженого м'яса
Таку їжу в Туреччині небезпечно їсти: хто знає, скільки часу інгредієнти пролежали поза холодильником і як дотримувалися умов зберігання. Часто в готелях нез'їдене напередодні м'ясо іноді подають під іншим соусом, у тушкованому вигляді в горщику або протертим у супі-пюре. Навряд чи ним можна отруїтися, але це все ж несвіжа їжа.
3. Ковбаса
Деякі турецькі виробники навмисно додають у ковбаси м'ясо коня, ослів, курку і навіть свинину, яка заборонена у країні з релігійних міркувань. А на етикетці пишуть, що продукт – це чиста яловичина.
4. Страви із сосисками
До страв, що містять м'ясну нарізку, потрібно ставитися обережно. Буває, що шматочки ковбаси і сосисок, які залишилися після попереднього прийому їжі, стають інгредієнтами для салатів або яєчні.
У деяких тризіркових і нижче готелях кухарі проробляють трюки з десертами. Щоб вчорашні тортики виглядали як ніби щойно з духовки, їх заливають новим кремом, прикрашають желе і збитими вершками, а також нез'їденими фруктами або ягодами.
Варто уникати напоїв із льодом, оскільки його роблять із води з-під крана. Та й до самих напоїв велике питання: щоб заощадити, соки, чаї та каву іноді готують із порошків. Краще пити бутильовану воду або напої із супермаркету.
Також є сенс відмовитися від вживання алкоголю, який пропонують у готелях.
У бюджетних турецьких готелях у мед часто додають ароматизатори, підсолоджувачі, барвники та підсилювачі смаку. Так, одних із найвідоміших постачальників меду в готелі туристичних міст країни Balderesi, Bal Teknesi і Osmanlı Bal Evi не так давно оштрафували за наявність небезпечних речовин в їхній продукції.
Кошмари, які іноді здаються випадковими, можуть бути сигналами нашого організму про приховані проблеми зі здоров’ям. Вони здатні попереджати про початок серйозних захворювань ще до появи очевидних симптомів. Експерти радять звертати увагу на характер с...
Є такі види картоплі, які експерти в жодному разі не рекомендують садити, бо врожаю можна де дочекатися, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Не рекомендовано висівати картоплю, яка дала мало урожаю минулого сезону. Перед висаджуванням бульб...