Схуднути при сповільненому метаболізмі: Вчені знайшли в тілі людини "зону спалювання жиру"

За словами вчених, під час вправ з невеликою інтенсивністю організм витрачає жири, а при більш важких навантаженнях витрачаються вуглеводи.

Вчені розповіли про так звану «зону спалювання жиру», за допомогою якої, імовірно, можна ефективно скинути вагу, повідомляють Патріоти України із посиланням на іноземні ЗМІ.

Відомо, що з віком багатьом стає все важче схуднути. Зазвичай в таких випадках ми говоримо про уповільнений метаболізм. Його швидкість залежить також від раціону харчування, статі, генетики і того, як часто і з якою інтенсивністю людина займається спортом.

За словами вчених, під час вправ з невеликою інтенсивністю організм витрачає жири, а при більш важких навантаженнях витрачаються вуглеводи. Жири в стані спокою теж спалюються, але калорій йде найменше.

Вчені провели експеримент, в ході якого вимірювали кількість повітря, що видихається людьми під час вправ, які ставали все важче. Експерти розрахували відносні частки спалених вуглеводів і жиру. З'ясувалося, що в міру збільшення інтенсивності вправ з 40-70% відбувається і зростання швидкості використання жирів і вуглеводів. «Зона спалювання жиру» виникає між 50-72%.

Ця зона може бути зміщена в залежності від генетичної схильності конкретної людини. Наприклад, у людей із зайвою вагою поріг діапазону спалювання жиру буде нижче, ніж у витривалих спортсменів. Це логічно: адже відомо, що добре розвинені м'язи самі по собі спалюють калорії.

Крім того, фахівці встановили, з якою швидкістю спалюється жир при фізичних навантаженнях. З'ясувалося, що під час інтенсивних тренувань спалюється лише 30 грамів жиру в годину. За словами експертів, в схудненні можуть допомогти тільки регулярні фізичні вправи і грамотно складена дієта.

Як правильно вибрати куряче філе: Ось на що звертають увагу досвідчені господині

понеділок, 29 квітень 2024, 19:12

Куряче філе для багатьох господинь є основним м’ясним продуктом, на основі якого вони готують обіди та вечері, передають Патріоти України. Іноді є ризик купити філе неналежної якості. На які важливі деталі варто звернути увагу. Заморожування або охолод...

Секрет досвідчених господинь! Прості правила, які допоможуть всього за 15 хвилин приготувати буряк

понеділок, 29 квітень 2024, 18:12

Здається, що зварити буряк просто - набрати води, помити овоч, поставити на плиту і дочекатись, коли приготується, передають Патріоти України. Три правила варіння буряків. По-перше, якщо хочете зберегти вітаміни та інші корисні речовини, то не варто йо...