
Молода картопля - це задоволення, приємний спогад, який залишається в наших думках на цілий рік. Але є кілька секретів, які дозволяють зробити цей овоч не тільки смачними, але й корисними, передають Патріоти України.
Скільки часу треба варити молоду картоплю, щоб у неї був не тільки смак, але і користь – читайте в матеріалі Styler.
Молодою картопля вважається, якщо бульби зібрані протягом 2-3 тижнів після закінчення цвітіння картопляного куща. Характерно для ранньої картоплі - найтонша шкірка, яку можна очистити навіть руками, висока концентрація корисних речовин, низька калорійність та відносно невелика кількість крохмалю.
Склад молодої картоплі чудово збалансований - вона служить джерелом аскорбінової кислоти, причому завдяки тому, що вариться вона досить швидко, майже весь вітамін С залишається в безпеці. Калію, який зміцнює серцевий м’яз, у молодій картоплі рекордна кількість - більше ніж у бананах.
На відміну від картоплі, що зберігалася з минулого врожаю, у молодій практично немає отруйного солонину, а калорійність на порядок нижча. Таким чином, правильно приготовлена молода картопля вважається виключно дієтичним продуктом.
Насамперед виникає резонне питання - а що там із нітратами? Немає сумніву, що в бульбах вони присутні, як практично у всіх овочах, особливо ранніх. Важливо, щоб кількість нітратів не перевищувала норми.
Як відомо, нітрати розчиняються у воді, тому, перш ніж готувати, картоплини слід ретельно вимити та замочити на 20-30 хвилин у холодній воді - як правило, цього достатньо, щоб усунути частину хімії, до 30%.
Нітрати, що залишилися, підуть у воду в перші 10-15 хвилин варіння бульб - до 80%, як стверджують дієтологи.
Але якщо у вас великі картоплини, то процес готування може зайняти 20-25 хвилин.
Деякі господині люблять після того, як вода зціджена, поставити каструлю з картоплею на маленький вогонь і почекати кілька хвилин, поки википить вся волога. Підсушена таким чином картопля краще вбирає вершкове масло.
Картоплю подають з м'ясними стравами, салатами, але можна їсти без нічого. До столу картопля треба подавати гарячою.
Домашня квашена капуста завжди має попит, але отримати ідеальний результат вдається не всім. Тривале зберігання залежить не лише від рецепту, а й від правильного вибору сорту, температури та кількості солі. Навіть невеликі помилки можуть призвести до н...
Православне свято 15 грудня за новим календарем (28 грудня за старим) - день пам'яті святителя Стефана, сповідника і архієпископа Сурозького, і Собор кримських святих. У народі - Стефанів день. За юліанським календарем - день пам'яті святого Авакума, о...