Смакота! Ось чим залити печінку, щоб вона не була гіркою і не мала неприємний запах

Дуже часто печінка при приготуванні виходить жорсткою і навіть сирою всередині, причому ще й залишається неприємний запах. Щоб цього не було, кулінари радять залити печінку перед приготуванням молоком, а ще краще окропом


Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже смачної печінки, яка не гірчити і буде дуже м'якою.

Інгредієнти:

  • печінка – 500 г
  • цибуля – 4 шт.
  • олія
  • часник – 2 зуб.
  • сметана – 6 ст. л.
  • гірчиця – 2 ч. л.
  • спеції: цукор, сіль, перець, улюблені – до смаку

Спосіб приготування :

1. Помийте та поріжте печінку, очистіть від зайвих плівок. Після відразу залийте окропом, так печінка буде м'якшою і без неприємного запаху, ніж при замочуванні в молоці.

2. Цибулю почистіть і поріжте тонкими півкільцями, обсмажте на невеликій кількості олії на середньому вогні, і додайте 1/2 ч.л. цукру та дрібку солі. Коли цибуля почне рум'янитися, додайте дрібно нарізаний часник і обсмажте помішуючи.

3. Через 1 хвилину додайте печінку, солимо/перчимо за смаком і зменшуємо вогонь. Тушкуємо протягом 3 хвилин, прикривши кришкою.

4. Для соусу: змішуємо гірчицю та сметану. Якщо у вас густа домашня сметана можна додати трохи води. Залийте печінку соусом, перемішайте і тушкуйте під кришкою близько 10 хвилин, іноді помішуючи і додаючи воду для потрібної вам щільності

Є секрет! Як варити макарони, щоб вони точно не злиплися

субота, 27 липень 2024, 17:08

Під час варіння макаронних виробів у недосвідчених господинь буває прикрість: макарони розварилися, злиплися або прилипли до дна каструлі. Щоб цих казусів не було, достатньо знати декілька правил, передають Патріоти України.

А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

субота, 27 липень 2024, 13:15

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...