Смакота! Ось чим залити печінку, щоб вона не була гіркою і не мала неприємний запах

Дуже часто печінка при приготуванні виходить жорсткою і навіть сирою всередині, причому ще й залишається неприємний запах. Щоб цього не було, кулінари радять залити печінку перед приготуванням молоком, а ще краще окропом


Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже смачної печінки, яка не гірчити і буде дуже м'якою.

Інгредієнти:

  • печінка – 500 г
  • цибуля – 4 шт.
  • олія
  • часник – 2 зуб.
  • сметана – 6 ст. л.
  • гірчиця – 2 ч. л.
  • спеції: цукор, сіль, перець, улюблені – до смаку

Спосіб приготування :

1. Помийте та поріжте печінку, очистіть від зайвих плівок. Після відразу залийте окропом, так печінка буде м'якшою і без неприємного запаху, ніж при замочуванні в молоці.

2. Цибулю почистіть і поріжте тонкими півкільцями, обсмажте на невеликій кількості олії на середньому вогні, і додайте 1/2 ч.л. цукру та дрібку солі. Коли цибуля почне рум'янитися, додайте дрібно нарізаний часник і обсмажте помішуючи.

3. Через 1 хвилину додайте печінку, солимо/перчимо за смаком і зменшуємо вогонь. Тушкуємо протягом 3 хвилин, прикривши кришкою.

4. Для соусу: змішуємо гірчицю та сметану. Якщо у вас густа домашня сметана можна додати трохи води. Залийте печінку соусом, перемішайте і тушкуйте під кришкою близько 10 хвилин, іноді помішуючи і додаючи воду для потрібної вам щільності

Народні прикмети на 1 листопада: Дуже вдала дата для весілля і вінчання. Хто цього дня буде марнотратним - перестануть водитися гроші

п’ятниця, 31 жовтень 2025, 19:34

Православне свято 1 листопада за новим церковним календарем (14 листопада за старим) - день пам'яті святих Косми і Даміана Асійських, які знали медицину, володіли даром чудотворення і могли вилікувати від найважчої хвороби. За старим стилем - день пам'...

Ви точно це їли! Названо найнебезпечніші види м'яса, від яких потрібно відмовитися

п’ятниця, 31 жовтень 2025, 17:50

М'ясо - ситний продукт, який люблять усі і який може бути основою для приготування котлет, відбивних, шашлику, ковбаси, салатів. Але, дуже важливо знати, що не все м'ясо є максимально корисним, передають Патріоти України. Який вид м'яса рекомендується ...