Таємниці схуднення, про які знають усі вчені, а дієтологи - мовчать

Схуднення - це доволі складний та болючий процес. У цей час ми ламаємо всі свої старі звички і переходимо на новий ритм життя.

Звичайно, схуднути вдається далеко не всім, адже мало хто може витримати такий режим життя і почати отримувати від того кайф. Зі схудненням пов’язано багато міфів, які ми і будемо сьогодні розглядати і ламати.

1. Важлива якість отриманих калорій

Протягом довгого часу нам намагались довести той факт, що можна споживати будь-яку їжу, але пам’ятати головне: необхідно спалювати більше калорій, ніж ми споживаємо. Насправді, це далеко не так. Вам варто ретельно переглянути свій раціон харчування і скоротити кількість швидких вуглеводів. Необхідно додати більше білків та жирів.

У вашому раціоні повинні бути наступні продукти: жирна риба, авокадо, горіхи, яйця. Річ у тому, що вони містять велику кількість омега-6 і омега-3 жирних кислот, які необхідні нашому організму для нормалізації вироблення інсуліну в крові.

2. Чому хочеться з’їсти щось солоденьке?

А тому, що солодкі продукти викликають різкий стрибок інсуліну в крові. Коли ви припиняєте їсти солодкі смаколики, рівень цукру в організмі починає дуже швидко змінюватися. Саме це може викликати різке бажання з’їсти ще одну шоколадку. Інколи навіть паморочиться в голові.

Для того, щоб розірвати це замкнуте коло, вам просто необхідно почати правильно харчуватися. Коли ваш організм буде отримувати достатню кількість поживних речовим, мінералів та вітамінів, вас вже не буде так приваблювати та шоколадна цукерочка. Бажано, додати в свій раціон трохи більше броколі, та інших зелених овочів, оскільки вони містять в собі хром, який знижує тягу до солодощів.

3. На правильне харчування необхідно багато часу

Звичайно, якщо ви не будете систематично все організовувати, у вас буде витрачатися занадто багато часу. Просто привчіться складати меню заздалегідь, на кожен день тижня, аби одразу закупитися всіма необхідними продуктами.

Для того, щоб не переїдати і зекономити час, можна звечора готувати їжу і одразу ж розкладати її у різні лотки: сніданок, обід, вечеря, перекуси. Так ви зможете контролювати своє харчування і розміри порцій.

4.Телефон допоможе

Ви маєте пам’ятати, що харчуватися необхідно не просто 3 рази на день, а кожні 3-4 години. Саме тоді, ваш організм постійно буде отримувати всі необхідні поживні речовини та калорії для нормального функціонування.

Якщо жити в такому режимі, то з часом, організм просто перестане відкладати калорії про запас. Та і це доволі зручно, ви завжди будете знати коли і що потрібно зробити, аби покращити своє здоров’я та зовнішній вигляд.

5. Спортом необхідно займатися регулярно

2-годинне тренування 1 раз на місяць ніяк не повпливає на вашу фігуру. Але якщо займатися спортом щоденно по 30 хвилин, то вже за місяць ви побачите позитивні зрушення. Головне не забувати про спорт і пам’ятати, що успіху ви зможете досягти лише тоді, коли будете робити все регулярно.

6. Не зволікай

Як не крути, а навколишнє середовище впливає на наш стан. Ми дивимося на інших і волею-неволею переймаємо деякі їх звички. І далеко не завжди, вони виявляються корисними для нашого здоров’я. Ви повинні взяти себе в руки і просто зрозуміти, що насправді, все залежить лише від вас і починати потрібно вже зараз. З віком, втрачати вагу стає дедалі важче, тому варто поспішити.

Так, з таким режимом можна навіть втратити друзів, якщо вони не поділяють ваших цілей. Вам вже не захочеться проводити вечір п’ятниці у пабі за келихом пива та жирними курячими крильцями, тому що ви усвідомлюєте, що це погано повпливає на стан вашого здоров’я.

7. Залежність від їжі

Так, вона дійсно існує. Річ у тому, що більшість людей починає вживати шкідливу їжу як певну нагороду. Таким чином, ми привчаємо мозок до того, що вона приносить нам задоволення і організм виробляє дофамін — гормон задоволення. Саме через це нам важко відмовитися від шматка торту, або ще однієї порції лазаньї.

Вам просто необхідно пересилити себе і зупинити ці імпульсивні пориви. Так, це доволі важко, але не зациклюйтесь на тому, що зараз вам від цього погано. Сконцентруйтесь на більш важливих справах і старайтеся відволікатися від цього, доки ця нездорова тяга повністю не зникне.

8. Не слухай інших

Є одна історія, про крабів у відрі. Якщо добре розглянути цю тему, можна швидко зрозуміти, що якби краб був у відрі один, він би швидко виліз наверх і втік. Коли ж їх у відрі багато, краб намагається вибратися, але його родичі просто тягнуть його назад.

Так відбувається і з нами під час схуднення. Коли ми ставимо собі ціль, друзі можуть сміятися з нас і розповідати, що нічого доброго з цього не вийде. Але ви повинні пам’ятати, що у ХХІ столітті людина має всі ресурси для того, щоб почати нове, здорове життя. Просто йдіть до кінця і нікого не слухайте, тоді у вас все вийде!

9. Необхідно змінити режим життя

Як ми всі знаємо, швидкі дієти не приносять абсолютно ніякого позитивного результату. Так, ви втратите декілька кілограмів, але вони повернуться до вас вже за 2 тижні. Для того, щоб схуднути і втримати цей результат, вам необхідно повністю переглянути своє харчування і скласти план на цілий рік.

Ви повинні розуміти, що солодощі, пончики та фаст-фуд не дають нічого доброго вашому організму. Це справжня отрута, яка не дає вам досягти бажаного результату. Перегляньте свій режим життя, перейдіть на здорове харчування та почніть займатися спортом. Не бійтеся змінювати себе і світ!

Якими способами схуднення користуєтеся ви? Дієво?

Все дуже просто! Як приготувати натуральний дезодорант для чутливої шкіри

четвер, 26 вересень 2024, 23:10

Існує безліч рецептів приготування натурального дезодоранту, але цей цікавий тим, що в ньому, на відміну від інших, взагалі не використовується харчова сода, яка може викликати подразнення шкіри, передають Патріоти України. На сторінці Herbal Academy р...

А ви це знали? Скільки потрібно рухатися, якщо у вас сидяча робота - дослідження вчених

четвер, 26 вересень 2024, 18:48

Вчені підрахували, скільки вправ потрібно робити в день, щоб "компенсувати" сидячу роботу. Згідно з дослідженнями, до 40 хвилин фізичної активності щодня є правильним обсягом, щоб збалансувати 10 годин сидіння на місці, передають Патріоти України. Щопр...