Останнім часом широкого розголосу набули численні рецепти заготівлі огірків на зиму з горілкою. Але чомусь більшість з них стосується саме маринадів з оцтом в складі. Адже наша стародавня традиція - це в першу чергу соління і квашення в бочках. Сьогодні йтиметься саме про засол, передають Патріоти України.
У традиційних рецептах консервантом виступає сіль крупного помелу. Її високі концентрації в розсолі з урахуванням грамотно проведеної первісної стерилізації банок стримують розвиток шкідливої мікрофлори. Але іноді все ж відбувається здуття банок, помутніння розсолу, огірки всередині при цьому швидко перетворюються в м'якушки, внаслідок чого повністю зникає їх характерний хрускіт.
Щоб звести можливі втрати заготовок при зберіганні до мінімуму, до складу розсолу слід додати всього близько 1-2% горілки. Такої кількості цілком достатньо для гальмування процесів бродіння, але при цьому продукт не набуває скільки-небудь значущих алкогольних характеристик.
Всі солять огірки по-різному, наш рецепт з горілкою наступний:
Тепер трохи пояснень, чому ми кип'ятимо. Багато рецептів ігнорують кип'ятіння повністю, але ця додаткова міра вкрай важлива для надійної стерилізації. Просто солі і горілки може виявитися мало для того, щоб огірки не псувалися.
До того ж даний метод дозволяє зберігати заготовки в умовах міської квартири, без наявності підвалу або вільного місця в холодильнику (зрозуміло, що терміни при такому зберіганні будуть менше). Тому якщо банку відразу нікуди ставити, нічого, якщо вона деякий час постоїть де-небудь на підлозі або на полиці у вбиральні. Після місяця зберігання небалувані огірки на горілці готові для використання за прямим призначенням. Вміст алкоголю в готовому продукті менше 1%.
Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...
На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...