Виявилося, що цей напівфабрикат не такий простий у приготуванні, як це вважається. У кулінарів є свої хитрощі. Здавалося б, тут може бути складного. Закип’ятити воду, посолити, поперчити, кинути в каструлю лавровий лист і, нарешті, пельмені, передають Патріоти України.
Тут і наздоганяє кухарів перша помилка. Якщо йдеться про заморожені, а не свіжозліплені пельмені, то вони, швидше за все, перетворяться набряклі і злиплі грудки. Через різкий перепад температур кулінари в результаті відколупують шматочки тіста з дна каструлі.
Рішення: заморожені пельмені на 3 хвилини поміщають у холодну воду. Вони не встигнуть розморозитися, але набагато ближче до кімнатної температури.
Друга помилка пов’язана із доведенням води до кипіння. При надто високій температурі тісто лопне, а за надто низької – пельмені злипнуться. Ідеальним варіантом вважається момент, коли вода лише починає закипати. На це вказують перші бульбашки.
Третій фокус пов’язаний з додаванням у каструлю склянки холодної води (вливають тонким струмком). Роблять це у момент закипання. Після вливання чекають приблизно хвилину та вимикають.
Додайте в каструлю склянку холодної води (вливати тонким “струмком”). Повторіть цей цикл: закипання – холодна вода ще раз. І за хвилину пельмені вже можна виймати. Завдяки постійному зниженню температури води тісто і м’ясо поступово проваряться і не будуть липнути один до одного навіть без олії.
Соду ми часто додаємо до тіста під час приготування випічки. Найчастіше її додають для того, щоб випічка піднялася, передають Патріоти України. Але сода сама по собі не може гарантувати результату. Для того, щоб відбулася потрібна хімічна реакція, її в...
Християни східного обряду 24 лютого за новим стилем відзначає здобуття голови Іоанна Предтечі. В Іванів день на українців чекали перших ознак весни. У лісах вже з'являлися перші підсніжники та проліски. Починали прилітати та будувати гнізда перелітні п...