Тримайтеся від них подалі! Сім фраз, які видають токсичних людей

Деякі невинні, на перший погляд, коментарі та зауваження можуть образити, підірвати самооцінку та змусити сумніватися в собі. Особливо небезпечно, коли ці фрази кажуть близькі люди, від яких не чекаєш поганих намірів. Втім, деякі персони люблять самостверджуватися за рахунок оточуючих, тож їх часто називають "токсичними", передають Патріоти України.

Від такого оточення варто триматися подалі, адже їхні спроби задовільнити свою самооцінку можуть нашкодити. OBOZREVATEL вирішив розповісти про 7 фраз, за якими легко розпізнати таких осіб.

"Я б так не зробив/зробила"

За цим невинним коментарем ховається приховане засудження, яке, якщо його не попросили, може змусити засумніватися в своїх діях. Часто люди чогось бояться або соромляться, змушуючи всіх навколо жити за їхніми "правилами". Проте варто поважати свій вибір і бажання, не дослухаючись до непроханої думки.

"А я ж казав/казала"

Фраза, яку зазвичай кажуть після невдачі. Хороший друг чи партнер не стане нагнітати, щоразу вказуючи, що його думка була вірною, піднімаючи цим собі самооцінку.

"Хіба це проблема?"

Знецінення чужих проблем – ознака токсичності. Кожен з нас по-різному реагує на невдачі і потребує підтримки. Всі емоції та наслідки від тих чи інших дій варто проживати, а не носити в собі, бо комусь вони можуть здатися неважливими.

"Невже так складно?"

Варто вміти будувати особисті кордони та відповідати "ні" там, де це здається необхідним. Цією фразою співрозмовник не тільки підбурює зробити так, як потрібно йому, а й змушує відчути себе винним через відмову.

"Ну пробач"

Саме в такому вигляді ця фраза може нести небезпеку. Щиро просити пробачення – це похвально, але варіація "ну пробач", яка часто лунає зверхнім тоном, викликає тільки негативні емоції. Після неї можна відчути себе ще більш засмученим, адже чекаєш розуміння в словах близької людини.

"Я так вчинив/вчинила через тебе, твою пораду"

Дуже легко зняти з себе відповідальність та перекласти її на іншу людину. Щоб не аналізувати власні помилки, "токсичні люди" часто звинувачують в невдачах інших, змушуючи їх відчувати себе винними.

"Ти не розумієш, про що говориш"

Таким чином люди часто намагаються підірвати авторитет співрозмовника та показати свою зверхність. У цій фразі чітко видно бажання принизити та здатися більш розумним на тлі співрозмовника.

​Чи можна виливати окріп у мийку: Пояснення від сантехніків

вівторок, 19 березень 2024, 5:40

У раковину на кухні або у ванній кімнаті не рекомендується виливати окріп. Багато людей про це не знають і часом їм про це повідомляють сантехніки під час ремонту труб. Річ у тому, що у сучасних квартирах для підведення води використовують переважно пл...

Забобон, чи щось більше? Чому не прийнято наливати рідину для пиття у посуд у висячому положенні

вівторок, 19 березень 2024, 2:35

Існує кілька причин, чому не рекомендується наливати у висячому положенні: . Загалом, немає жодних суворих правил, що забороняють наливати у висячому положенні. Однак, у більшості випадків, це не рекомендується з міркувань практичності, естетики та в...