Це така смакота! Як приготувати справжній домашній твердий сир

Ідеальна ароматна закуска до вашого святкового столу, подарує 100% задоволення усім домашнім, а також вашим гостям, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • 500 гр. сиру кисломолочного;
  • 0,5 л. молока;
  • 70 гр. вершкового масла,
  • 1 жовток;
  • 0,5 ч. л. солі;
  • 1 ч. л. соди.

Спосіб приготування домашнього сиру:

  1. Молоко влити в каструлю і поставити на вогонь, закип’ятити, туди ж додаємо кисломолочний сир, перемішуємо.
  2. Варимо на повільному вогні протягом 4 – 5 хвилин, для того щоб наша консистенція перетворилася в сироватку.
  3. На друшляк кладемо мокру марлю і сиркову масу перекладаємо, даємо стекти і зв’язуємо марлю, а можна її куди-небудь підвісити, щоб рідина стекла.
  4. У миску насипаємо соду, сіль, вершкове масло, жовток, все гарненько збиваємо. Коли вся рідина стече, перекладаємо сир в миску і розмішуємо.
  5. Воду кип’ятимо в каструлі, а зверху ставимо на неї миску з сиром і помішуємо, готуємо сиркову масу хвилин 6-7. У форму змащену вершковим маслом, кладемо сир, а зверху прес і прибираємо в холодильник на 3 – 4 години.
  6. Дістаємо сир з форми і подаємо до столу.

Такий домашній сир порадує не тільки вашу сім’ю, а й гостей, тому що він виходить ароматним, ситним, якісним продуктом. Смак сиру не передаси словами, його потрібно пробувати, а ще домашній сир не складно приготувати.

Смачного

Кава може вбивати! Кому категорично заборонено цей напій

четвер, 17 липень 2025, 23:10

Кава - улюблений напій багатьох людей, який бадьорить і допомагає прокинутися. Проте, незважаючи на корисні властивості, не всім варто вживати каву. Існує низка захворювань та станів, при яких від цієї популярної напої краще відмовитись або принаймні о...

Соя - продукт, якого бояться дарма: Чому її варто додати до раціону

четвер, 17 липень 2025, 19:05

Соя - популярна бобова культура, що походить з Азії і вже давно є основною частиною кухні в Китаї, Японії та Кореї, передають Патріоти України. В Європу вона прийшла у XIX столітті завдяки австрійському професору Хаберланду, який сприяв її адаптації до...