Це вбиває здоров'я! Названо найпоширеніші шкідливі харчові звички

Харчування безпосередньо впливає на здоров’я та тривалість життя. Як показує дослідження, наші щоденні дієтичні звички мають значний вплив на загальний стан організму в довгостроковій перспективі. Знання про шкідливі харчові звички дозволить уникнути проблем зі здоров’ям і продовжити життя, передають Патріоти України

Але не варто хвилюватися, адже змінити це простіше, ніж здається. Видання eatthis.com опублікувало деякі дієтичні звички, які варто переглянути, щоб жити довше.

Споживання надмірної кількості цукру

Багато продуктів, які здаються "здоровими" через маркування на кшталт "зі зниженим вмістом" або "натуральні ароматизатори", можуть містити значно більше цукру, ніж здається. Американська кардіологічна асоціація рекомендує обмежити добове споживання цукру до 25 грамів для жінок і 37,5 грамів для чоловіків (це приблизно 6-9 чайних ложок). Надмірне споживання цукру, згідно з дослідженням JAMA Internal Medicine, підвищує ризик смерті від серцево-судинних захворювань.

Щоб зменшити кількість цукру в раціоні, обирайте продукти з натуральними інгредієнтами або без доданого цукру серед основних компонентів.

Надмірне споживання білка

Білок важливий для організму, але його надлишок може призвести до проблем. Згідно з Harvard Health, дієта з високим вмістом білка, особливо тваринного походження, може підвищувати ризик утворення каменів у нирках, серцевих захворювань та раку товстої кишки через високий вміст насичених жирів.

Хоча рослинні джерела білка корисніші, все ж надмірне споживання білкової їжі може призвести до збільшення ваги та накопичення жиру. Важливо розрахувати свою індивідуальну норму білка. Рекомендована добова норма становить 0,36 грама білка на 0,5 кг т маси тіла, або в середньому 56 грамів для чоловіків і 46 грамів для жінок.

Надмірне споживання солодких напоїв

Напої часто містять більше цукру, ніж здається. Це стосується не лише газованих напоїв, а й багатьох "здорових" смузі у пляшках. Дослідження пов’язують споживання солодких напоїв із серйозними наслідками для здоров'я, включно з серцевою недостатністю, інсультами та підвищеним рівнем холестерину.

Відмова від вуглеводів

Звучить дивно, але певні вуглеводи можуть сприяти довголіттю. Йдеться не про картоплю фрі чи піцу, а про натуральні цільні продукти, багаті вуглеводами. Вони містять корисні для організму речовини, зокрема клітковину, яка сприяє схудненню.

Наукові дослідження доводять, що збалансоване харчування зі складними вуглеводами, нежирними білками та здоровими жирами допомагає знизити калорійність і водночас покращує здоров'я. Саме тому середземноморська дієта стала популярною серед тих, хто прагне здорового способу життя.

Зловживання алкоголем

Періодичне вживання келиха вина не зашкодить. Ба більше, у рамках середземноморської дієти його навіть рекомендують, оскільки вино має певні корисні властивості. Проте регулярне вживання алкоголю призводить до негативних наслідків: пошкодження печінки, підвищення ризику розвитку раку та інших хвороб.

Народні прикмети на 28 жовтня: Нічого не виносьте з дому. Чому жінкам на Параскеви П'ятниці треба бути обережними. Головні заборони дня

понеділок, 28 жовтень 2024, 7:05

28 жовтня за новим церковним календарем (10 листопада за старим) згадують святу Параскеву Іконійську, відому в народі як Параскева П'ятниця, а також преподобного Іова, ігумена Почаївського. За старим стилем - день пам'яті святих Євфимія Солунського, Лу...

Ось що треба класти поруч з картоплею, щоб вона пролежала всю зиму і не зіпсувалась

неділя, 27 жовтень 2024, 23:10

Досвідчені городники радять зберігати картоплю в льоху поряд з одним продуктом, який ми також завжди кладемо в прохолодне місце на зиму. Йдеться про яблука, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Цей секрет завжди чудово працює, якщо яблука ск...