
Здоров’я – найцінніший ресурс, який потребує щоденної уваги. Харчування відіграє ключову роль у підтримці доброго самопочуття, профілактиці хвороб і навіть у боротьбі з серйозними захворюваннями. Видання зібрало список накорисніших продуктів, які зміцнюють імунітет і допомагають прожити довше, активніше й без болю, передають Патріоти України.
Дослідження за участі понад 200 тисяч осіб, опубліковане в The American Journal of Clinical Nutrition, довело: ягоди, зокрема чорниця, малина й полуниця, знижують ризик розвитку діабету 2 типу. Усе завдяки антоціаніну — антиоксиданту, який також сприяє контролю ваги.
Учені з’ясували: антиоксиданти білого чаю можуть пригнічувати ріст ракових клітин, зокрема в товстій кишці, а також захищають здорові клітини від окисного стресу. Крім того, білий чай позитивно впливає на обмін речовин.
Десятирічне дослідження за участі майже пів мільйона людей засвідчило: ті, хто щодня пив щонайменше 4 чашки кави, мали на 20% менший ризик розвитку раку шкіри. Але важливо – мова саме про звичайну каву з кофеїном, не про безкофеїнову альтернативу.
Цей продукт багатий на омега-3 жирні кислоти та клітковину, що допомагає знизити рівень "поганого" холестерину та зміцнити серцево-судинну систему. Найкраще вживати мелене насіння льону – наприклад, додаючи його до каш або смузі.
Усього 10 грамів клітковини на день знижують ризик розвитку раку молочної залози на 7%. Отримати цю дозу можна з миски цільнозернових пластівців і фруктів: півсклянки малини та яблуко дають близько 18 г клітковини.
Люди, які регулярно споживають йогурт (приблизно 2% від добової калорійності), мають менший ризик гіпертонії. Одна порція натурального йогурту забезпечує до 11% добової потреби в калії — мінералі, що знижує тиск.
Вітамін D, який допомагає покращити прогноз при раку легень, краще засвоюється з молока з 1% жиру, оскільки він жиророзчинний. Тож повністю знежирені продукти тут можуть не спрацювати.
Півсклянки чорної квасолі містять 2,5 г розчинної клітковини – половину добової потреби. Така клітковина ефективно знижує рівень "поганого" холестерину (ЛПНЩ) і сприяє загальному оздоровленню організму.
Статус "найважливішого прийому їжі" сніданок отримав у 1960-х, коли американська дієтологиня Адель Девіс сформулювала відоме правило: “снідай як король, обідай як принц, вечеряй як жебрак”. Попри те, що сьогодні 15% дорослих регулярно пропускають перши...
Зі зростанням кількості різних електроприладів у наших оселях ми починаємо відчувати дефіцит розеток. І в такому разі на допомогу приходять подовжувачі. Вони дають змогу зручніше розташовувати різні пристрої, але при цьому становлять і певну небезпеку,...