Ці шість помилок зіпсують будь-який суп - їх припускаються багато господинь

Суп - це одна з найпростіших повсякденних страв. Але дуже часто саме з цією їжею в багатьох господинь виникають проблеми. Все через те, що зовсім недостатньо просто покласти усі компоненти в каструлю і зварити їх. Страва потребує особливої технології, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz розповість про найпоширеніші помилки, яких припускаються під час приготування різних супів. Саме ці дії роблять вашу страву несмачною та непривабливою.

Суп готується занадто швидко

Суп не повинен дуже активно кипіти. Страві потрібен час, щоб бульйон вийшов дійсно насиченим та ароматним. Завдяки повільному приготуванню добре відчувається смак окремих компонентів, тобто переважно м’яса та овочів. Занадто швидке приготування не дає цьому відбутися, відвар втрачає свій колір, стає каламутним і неапетитним. Також варто забрати з поверхні супу накип, який з’являється на початку варіння. Так суп стане прозорим і дуже смачним.

Неправильні спеції

Буває, що суп виходить занадто солоним або гірким на смак, а ми не знаємо, на якому етапі зробили помилку. Їжа не завжди надто солона, тому що додається занадто багато солі. Виявляється, іноді ми просто забуваємо про те, що додали в суп інгредієнти, які самі по собі солоні. Наприклад, мариновані огірки або томатну пасту.

Гіркий смак супу може виникнути через занадто рано доданий перець або сушені трави. Загальноприйнятим правилом є те, що приправляти супи потрібно в кінці приготування, а замість сушеної зелені однозначно краще використовувати свіжу.

Занадто тверді овочі

Тверда картопля та інші овочі – це проблема кислих супів з огірками або квашеною капустою, щавлем. Кислота, що міститься в основних продуктах, ефективно гальмує процес варіння інших овочів, тому вони залишаються твердими. Щоб уникнути цієї проблеми, варто додавати кислі інгредієнти лише після того, як інші будуть проварені до потрібної м’якості.

Нерівномірно проварені інгредієнти

Під час варіння супу недостатньо закинути всі інгредієнти, довести до кипіння, зменшити вогонь і дочекатися, поки страва звариться сама. Під час приготування страви потрібно весь час тримати руку на пульсі. Все через те, що різні продукти готуються з різною швидкістю.

Спочатку покладіть у суп ті інгредієнти, які варяться найдовше. Тому спочатку в каструлю має йти м'ясо, а потім овочі, наприклад, морква, петрушка або селера. За кілька хвилин до закінчення варіння можна додати картоплю або рис, а за 10 хвилин до закінчення – овочі, які швидко готуються. Наприклад, цвітну капусту або броколі. У цей момент можна додати і макарони.

Переварені інгредієнти

Занадто довге варіння інгредієнтів робить суп не тільки візуально непривабливим, але і не дуже смачним. Переварені овочі, макарони або рис навіть розпадаються у воді, змінюють консистенцію страви і втрачають багато поживних речовин.

Використання магазинних бульйонних кубиків

Для приготування супів найкраще використовувати домашній бульйон, приготований самостійно зі свіжих продуктів. Куплені бульйонні кубики можуть істотно прискорити процес приготування супу, але вони не є корисними продуктами. Вони містять багато солі і консервантів. Це може завдати організму шкоди.

Все дуже просто! Як приготувати натуральний дезодорант для чутливої шкіри

четвер, 26 вересень 2024, 23:10

Існує безліч рецептів приготування натурального дезодоранту, але цей цікавий тим, що в ньому, на відміну від інших, взагалі не використовується харчова сода, яка може викликати подразнення шкіри, передають Патріоти України. На сторінці Herbal Academy р...

А ви це знали? Скільки потрібно рухатися, якщо у вас сидяча робота - дослідження вчених

четвер, 26 вересень 2024, 18:48

Вчені підрахували, скільки вправ потрібно робити в день, щоб "компенсувати" сидячу роботу. Згідно з дослідженнями, до 40 хвилин фізичної активності щодня є правильним обсягом, щоб збалансувати 10 годин сидіння на місці, передають Патріоти України. Щопр...