Кава — це вже не просто напій, а щоранковий ритуал багатьох українців. Вона заряджає енергією та водночас розслаблює. Однак, є один спосіб приготування, на думку вчених, який робить каву надзвичайно шкідливою для організму. Як показали наукові спостереження, найкориснішим напоєм є фільтр-кава, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.
Він готується методом одноразового проходження води через фільтр з меленою кавою всередині. Рідина просочується через порошок, вимиваючи при цьому всі шкідливі речовини. Кавову гущу після приготування викидають. В більшості кав'ярень подають саме фільтр-каву.
Чому такий напій корисний для нашого організму? На думку вчених, в фільтр-каві зберігається максимальна користь кавових зерен, а ось шкідливий осад залишається на мінімальному рівні.
Також у фільтрованій каві міститься велика кількість антиоксидантів, які своєю чергою знижують ризик розвитку серцевих захворювань.
А ось найшкідливішим способом приготування кави є нефільтрований напій. Йдеться про ту каву, яку п'ють разом з гущею. Тобто такий напій заварюють прямо в кружці, турці чи за допомогою французького преса.
Головна небезпека нефільтрованої кави в тому, що в ній міститься в 30 разів більше холестерину, ніж у фільтрованій. А це створює сильне навантаження на ваше серце. Якщо пити нефільтровану каву постійно, то напій буде "садити" один з найголовніших органів в вашому організмі, призводячи до невідворотних проблем.
Кожна з нас мріє прокинутися з сяйливою, свіжою та гладенькою шкірою. Чи можливо цього досягти без допомоги косметологів? Так, якщо правильно обрати нічні доглядальні засоби. Саме вночі шкіра найактивніше відновлюється, засвоюючи корисні компоненти на ...
Іноді при приготуванні смачної та ароматної домашньої випічки господині стикаються з дрібними неприємностями, які можуть зіпсувати весь десерт. Наприклад, якщо варення для начинки дуже рідке, воно буде витікати на лист, підгоряти, і смачний пиріг приго...