
Кава — це вже не просто напій, а щоранковий ритуал багатьох українців. Вона заряджає енергією та водночас розслаблює. Однак, є один спосіб приготування, на думку вчених, який робить каву надзвичайно шкідливою для організму. Як показали наукові спостереження, найкориснішим напоєм є фільтр-кава, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.
Він готується методом одноразового проходження води через фільтр з меленою кавою всередині. Рідина просочується через порошок, вимиваючи при цьому всі шкідливі речовини. Кавову гущу після приготування викидають. В більшості кав'ярень подають саме фільтр-каву.
Чому такий напій корисний для нашого організму? На думку вчених, в фільтр-каві зберігається максимальна користь кавових зерен, а ось шкідливий осад залишається на мінімальному рівні.
Також у фільтрованій каві міститься велика кількість антиоксидантів, які своєю чергою знижують ризик розвитку серцевих захворювань.
А ось найшкідливішим способом приготування кави є нефільтрований напій. Йдеться про ту каву, яку п'ють разом з гущею. Тобто такий напій заварюють прямо в кружці, турці чи за допомогою французького преса.
Головна небезпека нефільтрованої кави в тому, що в ній міститься в 30 разів більше холестерину, ніж у фільтрованій. А це створює сильне навантаження на ваше серце. Якщо пити нефільтровану каву постійно, то напій буде "садити" один з найголовніших органів в вашому організмі, призводячи до невідворотних проблем.
Святковий період часто дарує нам радість, але одночасно може виснажувати емоційно та фізично. Після інтенсивних тижнів підготовки та численних зустрічей багато людей помічають підвищений рівень стресу та втому, передають Патріоти України. Організм у та...
Хочете на хвилинку відволіктися та дізнатися про себе щось нове? Пропонуємо цікавий психологічний тест: погляньте на зображення і відповідайте, що ви помітили першим. Ваш вибір багато розповість про ваш характер, риси особистості та навіть ставлення до...