Кава — це вже не просто напій, а щоранковий ритуал багатьох українців. Вона заряджає енергією та водночас розслаблює. Однак, є один спосіб приготування, на думку вчених, який робить каву надзвичайно шкідливою для організму. Як показали наукові спостереження, найкориснішим напоєм є фільтр-кава, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.
Він готується методом одноразового проходження води через фільтр з меленою кавою всередині. Рідина просочується через порошок, вимиваючи при цьому всі шкідливі речовини. Кавову гущу після приготування викидають. В більшості кав'ярень подають саме фільтр-каву.
Чому такий напій корисний для нашого організму? На думку вчених, в фільтр-каві зберігається максимальна користь кавових зерен, а ось шкідливий осад залишається на мінімальному рівні.
Також у фільтрованій каві міститься велика кількість антиоксидантів, які своєю чергою знижують ризик розвитку серцевих захворювань.
А ось найшкідливішим способом приготування кави є нефільтрований напій. Йдеться про ту каву, яку п'ють разом з гущею. Тобто такий напій заварюють прямо в кружці, турці чи за допомогою французького преса.
Головна небезпека нефільтрованої кави в тому, що в ній міститься в 30 разів більше холестерину, ніж у фільтрованій. А це створює сильне навантаження на ваше серце. Якщо пити нефільтровану каву постійно, то напій буде "садити" один з найголовніших органів в вашому організмі, призводячи до невідворотних проблем.
Якщо є проблема зі стрибками тиску, її варто вирішувати негайно, щоб вона не спровокувала хвороби серця, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Лікарі наголошують, що правильне харчування допомагає попередити проблеми зі стрибками тиску. Деякі...
Наприкінці січня – початку лютого 2025 року очікується стабілізація цін на продукти, а деякі товари, зокрема яйця, можуть подешевшати. Для тривалого зниження цін важливим є будівництво овочесховищ і скорочення кількості посередників на ринку. Про це в ...