Ви будете здивовані! Що улюблений жанр фільмів може розповісти про ваш мозок - дослідження

Учені встановили, що вибір жанру фільмів пов'язаний із тим, як мозок обробляє емоції. Про це пише доктор філософії, експерт із сенсорних досліджень у Ньюфаундленді Ейнслі Хоторн у своєму матеріалі для видання Psychology Today із посиланням на нещодавнє дослідження, опубліковане у Frontiers in Behavioral Neuroscience, передають Патріоти України.

"Фільми настільки захопливі, тому що вони не тільки відображають усі людські емоції, а й викликають їх. Негативні емоції, як-от гнів або страх, відіграють центральну роль у багатьох фільмах", - розповіла провідна авторка дослідження і докторантка з психології в Університеті Мартіна Лютера в Галле-Віттенберзі Естер Цвікі.

Як пише Хоторн, під час дослідження вчені опитали 257 осіб про їхній улюблений жанр фільмів, а також просканували їхній мозок за допомогою апарату функціональної магнітно-резонансної томографії.

"Під час сканування учасникам показували обличчя, що виражають гнів або страх. Тим часом дослідники стежили за двома областями їхнього мозку: мигдалеподібним тілом, що відповідає за обробку емоцій, і прилеглим ядром, мозковим центром винагороди", - додала експерт.

За її словами, в результаті вчені побачили разючий контраст в активності мозку між шанувальниками різних жанрів фільмів: "У шанувальників бойовиків були найсильніші реакції в обох областях мозку. Вони не тільки сильно стимулювалися, бачачи негативні емоції, але ця стимуляція також відчувалася ними як винагорода. Результати були схожими для шанувальників комедії. З іншого боку, ті, хто надавав перевагу трилерам і документальним фільмам, набагато слабше реагували на вигляд негативних емоцій на екрані".

Як припустила авторка дослідження, "схоже, люди обирають жанри фільмів, які найоптимальніше стимулюють їхній мозок".

Вчені навіть придумали такий термін: Ось чому нам подобається шкідлива їжа

субота, 28 вересень 2024, 23:55

"Тиждень тому у своїх соцмережах я провела невеличке опитування серед Вас, дорогі друзі, чому, на Вашу думку, ми так любимо нездорову їжу? Було багато коментарів, всі різні: від таких, які стверджували, що їм ніколи не хочеться ані ніякої нездорової їж...

Як зрозуміти, що час почистити домівку від негативу: Кілька нехитрих способів

субота, 28 вересень 2024, 23:10

Все, що в нас оточує (стіни, меблі, посуд, будь-які предмети) вбирає енергію — як позитивну, так і негативну, вважають ізотерики. І коли кількість негативу зашкалює, у домівці починають відбуватися неприємні події. . Першими зміни енергетики не на кр...