Ви про це навіть не здогадуєтеся! Що станеться з організмом, якщо пити чорний чай щодня

Чорний чай має безліч поціновувачів у цілому світі. Хоч вмістом кофеїну він поступається каві, але теж здатен бадьорити на цілий день. Про деякі властивості чаю ви навіть не підозрюєте, а дарма, передають Патріоти України.

На перший погляд, всі знають, як правильно заварювати чорний чай і скільки чашок в день пити безпечно. Однак цей напій є кілька важливих для здоров'я нюансів.

Що буде, якщо щодня пити міцний чай?

Помилково думати, що чорного чаю можна пити скільки заманеться. Більш фахово на запитання, як часто можна пити чорний чай, може відповісти лікар, враховуючи особливості вашого організму.

Наприклад, якщо у вас гіпертензія, чай чорний вам можуть взагалі заборонити вживати. Річ у тім, що чорний чай підвищує тиск, адже у його складі є кофеїн. Міцний чай може підвищити показники тиску приблизно на 15-20 мм. рт. ст. Проте, за дві години показники знову стабілізуються.

Однак це зовсім не означає, що людям з нестабільним тиском взагалі не можна чаю. Якщо після чашки напою ви почуваєтеся добре, значить, рівень кофеїну в організмі вплинув на тиск мінімально, а катехіни, які містяться у чайному листі, нормалізували артеріальний тиск.

Однозначно відповісти, скільки чорного чаю в день можна пити, неможливо. Стежте, як на велику кількість чаю реагує ваш організм, перевіряючи поступово. Дія складників чорного чаю на організм завжди індивідуальна. Лікарі радять вживати не більше 3 чашок чаю в день.

Користь чорного чаю: як ще він впливає на організм

Чорний чай впливає на багато процесів в людському організмі. Зокрема, чорний чай допоможе позбавитися від неприємного запаху з рота. Поліфеноли, які є у складі чаю, вбивають бактерії ротової порожнини, позбавляючи від неприємного запаху. Ба більше, регулярне вживання чаю здатне на 30% зменшити процес розмноження цих бактерій.

Жінки знають, що чорний чай допомагає схуднути. Вживання цього напою знижує апетит, тому дієт легше дотримуватися, вживаючи саме чорний чай замість кави.

Чорний чай також ефективно запобігає карієсу, адже він є природнім джерелом фтору - напій здатен зміцнювати зубну емаль. Ви будете здивовані, але чорний чай впливає на структуру мозку. Вчені визначили, що регулярне вживання чаю поліпшує організацію мозку, сповільнену віком, хворобами та стресовими ситуаціями.

Психологічний тест! Оберіть карту - і дізнайтеся, які зміни очікують вас в особистому житті

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:07

Часто романтичні відносини не відрізняються стабільністю. Тому непогано було б знати, які зміни чекають на вас у майбутньому, передають Патріоти України. Щоб не бігати до ворожок і не користуватися сумнівними ритуалами, пропонуємо пройти тест, який ро...

Народні прикмети на 29 березня: Печіть граків з тіста. Що варто зробити для благополуччя в родині

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:05

Православна церква України 29 березня за новим стилем вшановує пам'ять мученика Марка Арефусійського, преподобного Іона Пустельника і святого Євстахія Віфінійського. За старим стилем у цей день згадують мученика Савіна. . 29 березня наші предки шанув...