З якою метою замочують картоплю перед смаженням - кулінарна порада

Картопля містить крохмаль. Його підвищений рівень може стати причиною, чому при смаженні картопля розвалюється, прилипає, втрачає форму. Кулінарні поради допоможуть виправити це неподобство, а ваша улюблена страва буде найкращою.

Подробиці

Картоплю треба почистити, нарізати для смаження та покласти в воду на 30-60 хвилин. Навіть при відсутності часу треба промити хоча б водою з-під крана. При вимочуванні крохмаль вийде з картоплі. Це стане зрозуміло, бо вода стане каламутного кольору.

Мокру картоплю в жодному випадку не кладуть смажитися. Спочатку її потрібно висушити паперовою серветкою, а потім вже відправляти на розігріту з олією сковороду. Тепер картопля точно буде ідеально посмажена. Смачного!

Є секрет! Як варити макарони, щоб вони точно не злиплися

субота, 27 липень 2024, 17:08

Під час варіння макаронних виробів у недосвідчених господинь буває прикрість: макарони розварилися, злиплися або прилипли до дна каструлі. Щоб цих казусів не було, достатньо знати декілька правил, передають Патріоти України.

А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

субота, 27 липень 2024, 13:15

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...