З якою метою замочують картоплю перед смаженням - кулінарна порада

Картопля містить крохмаль. Його підвищений рівень може стати причиною, чому при смаженні картопля розвалюється, прилипає, втрачає форму. Кулінарні поради допоможуть виправити це неподобство, а ваша улюблена страва буде найкращою.

Подробиці

Картоплю треба почистити, нарізати для смаження та покласти в воду на 30-60 хвилин. Навіть при відсутності часу треба промити хоча б водою з-під крана. При вимочуванні крохмаль вийде з картоплі. Це стане зрозуміло, бо вода стане каламутного кольору.

Мокру картоплю в жодному випадку не кладуть смажитися. Спочатку її потрібно висушити паперовою серветкою, а потім вже відправляти на розігріту з олією сковороду. Тепер картопля точно буде ідеально посмажена. Смачного!

Виберіть рослину на картинці - і це розкриє ваші життєві цілі

неділя, 22 червень 2025, 8:50

Вибір конкретної квітки в цьому тесті особистості розповідає багато про те, які риси домінують у твоєму характері та як ти можеш їх використати для досягнення успіху. Аналіз вибору показує, які цінності та цілі для тебе найбільш важливі, передають Патр...

Психологічний тест: Оберіть парфуми на картинці - і дізнайтеся свої приховані риси характеру

неділя, 22 червень 2025, 7:30

Чи може запах, який тебе найбільше приваблює, розповісти про твою внутрішню сутність? Виявляється, так! Кожна нота — від свіжих цитрусів до солодкої ванілі — несе в собі не тільки аромат, а й емоції, мрії та приховані риси нашої особистості. Вибери оди...