Жодна картоплина не згниє: Чим обробити коренеплоди після збирання

Картопля, як і томати, часто стає жертвою фітофторозу. Патогенні грибки, які викликають це захворювання, вражають не лише бадилля, а й бульби. Заражена картопля не здатна довго зберігатися, незабаром після збору вона згниє. Дачникам важливо знати методи боротьби із захворюванням, щоб уникнути втрати врожаю, передають Патріоти України.

Як захистити картоплю від фітофтори

Явною ознакою захворювання на фітофтороз є поява темних плям на листі картоплі. У такому разі після збирання бульб обов’язково потрібно провести процедуру для знищення фітофтори.

Для цього не потрібно бігти до спеціалізованого магазину з препаратами для городу. Засіб можна приготувати самостійно. Достатньо мати часник.

Необхідно змішати 1 кг часникової кашки та 10 л води, настояти розчин протягом 2-3 годин та обробити бульби. Патогенні грибки не переносять часникові фітонциди і оброблена картопля стає непридатною для їхньої життєдіяльності. Після обробки коренеплоди повинні обов’язково просохнути.

У льоху, де зберігатиметься картопля, має працювати вентиляція. Після збирання врожаю картоплі землю також необхідно обробити від фітофтори.

Все дуже просто! Як приготувати натуральний дезодорант для чутливої шкіри

четвер, 26 вересень 2024, 23:10

Існує безліч рецептів приготування натурального дезодоранту, але цей цікавий тим, що в ньому, на відміну від інших, взагалі не використовується харчова сода, яка може викликати подразнення шкіри, передають Патріоти України. На сторінці Herbal Academy р...

А ви це знали? Скільки потрібно рухатися, якщо у вас сидяча робота - дослідження вчених

четвер, 26 вересень 2024, 18:48

Вчені підрахували, скільки вправ потрібно робити в день, щоб "компенсувати" сидячу роботу. Згідно з дослідженнями, до 40 хвилин фізичної активності щодня є правильним обсягом, щоб збалансувати 10 годин сидіння на місці, передають Патріоти України. Щопр...