Зміцнює серце та підтримує імунну систему: Названо ягоду, яка подовжує життя

Включіть чорницю до свого раціону для підтримки довголіття та щасливого життя. Ця невелика ягода має потужні переваги для здоров’я завдяки антиоксидантам, яких у чорниці значно більше, у порівнянні з іншими їх джерелами, передають Патріоти України.

Таким чином, чорниця допомагає покращити пам'ять, зміцнює серце, підтримує імунну систему та активність протягом життя. Чому вам варто вживати більше цієї ягоди, розповіли в Eat This, Not That.

Властивості чорниці

Чорниця — це ідеальний перекус завдяки високому вмісту антиоксидантів, які уповільнюють процеси старіння та знижують ризик захворювань. Вона має найбільшу кількість антиоксидантів серед усіх фруктів, що допомагає нейтралізувати вільні радикали та зменшує пошкодження ДНК.

Вас може зацікавити:"Найнудніше шоу в історії": перший за шість років показ Victoria’s Secret, куди запросили росіянку Ірину Шейк, обернувся провалом

Вас може зацікавити:Україну заполонили загадкові істоти з гігантськими хоботами, схожі на колібрі. Фото

Крім того, споживання чорниці також може знизити рівень "поганого" холестерину ЛПНЩ, що важливо для здоров'я серцево-судинної системи. За всього 85 калорій на чашку, ви отримуєте 4 г волокон, 24% добової потреби у вітаміні С, 36% у вітаміні К та 25% у марганці. Завдяки цьому, регулярне вживання чорниці може підтримати загальне здоров'я і сприяти довголіттю.

Що приготувати з чорниці

Ви можете з'їсти чорницю, як закуску, просто насолоджуючись її смаком, а можете поєднувати ягоду з іншими продуктами. Зокрема, щоб закуска або перекус був ситнішим, спробуйте додати до чорниці йогурт, горіхи або вівсянку. Ці доповнення не лише підсилять смак, а й забезпечать більше поживних речовин. Якщо ви шукаєте інші корисні варіанти, ви можете скористатися цими ідеями:

  1. Посипте чорницю на грецький йогурт з медом.
  2. Покрийте рисовий пиріг горіховим маслом та чорницею.
  3. Додайте чорницю на білкові млинці або вафлі.
  4. Спечіть білкові кекси з чорницею.
  5. Додайте їх до вівсянки з корицею.
  6. Приготуйте пудинг з насіння чіа та чорницею.
  7. Змішайте ягоду у смузі.
  8. Змочіть у чорному шоколаді або йогурті та заморозьте.
  9. Приготуйте компот з чорниць.
  10. Намажте тост сиром рикота та покладіть на нього чорницю і мед.
  11. Випікайте корисні булочки з чорницями для чаю.
  12. Додайте чорницю у миску асаї з горіхами та насінням.

Ви будете вражені! Як перегляд телевізора впливає на ризик деменції

середа, 16 жовтень 2024, 12:05

Деменція — це серйозний стан, який характеризується постійним занепадом когнітивних функцій, що призводить до проблем з пам'яттю, змінами в поведінці та навіть рухливості, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Видання Daily Record розповіло, ...

Зміцнює серце та підтримує імунну систему: Названо ягоду, яка подовжує життя

середа, 16 жовтень 2024, 10:56

Включіть чорницю до свого раціону для підтримки довголіття та щасливого життя. Ця невелика ягода має потужні переваги для здоров’я завдяки антиоксидантам, яких у чорниці значно більше, у порівнянні з іншими їх джерелами, передають Патріоти України. Так...