Хотів здійснити екстрене приземлення, але не встиг: У Греції розбився український Ан-12 із небезпечним вантажем на борту (фото)

Напередодні на півночі Греції розбився український транспортний літак Ан-12. На борту, за попередніми даними, було вісім людей - усі українці. Літак перевозив небезпечний вантаж із Сербії до Йорданії. Про це повідомляє ERT, передають Патріоти України.

Крах стався біля грецького міста Кавала. У службі цивільної авіації повідомили, що пілот подав сигнал про лихо. За попередніми даними, у нього спалахнув один із чотирьох двигунів. Літак розвернувся, щоб здійснити екстрене приземлення в аеропорту Кавали, але не встиг.

Літак перевозив 12-тонний вантаж, класифікований як небезпечний. Так класифікують усе, що може призвести до спалаху або вибуху. Літак у результаті впав на кукурудзяному полі.

Стверджується, що на борту було вісім людей, але поки що жодних даних про них немає. Невідомо, чи хтось вижив. Глава муніципалітету Пангайо Філіппос Анастасіадіс розповів, що пілот літака здійснив героїчний вчинок, тому що зумів відвести літак із палаючим двигуном від житлового сектора.

Сербські ЗМІ повідомляють, що літак Ан-12 вилетів увечері 16 липня з аеропорту "Костянтин Великий" у місті Ніш на півдні Сербії. Він належав приватній американській компанії та був зареєстрований в Україні.

Що перевозив літак — ЗМІ не повідомляють, але припускає, що це міг бути військовий вантаж, оскільки Сербія експортує боєприпаси до багатьох країн Близького Сходу. Армійські піротехніки розпочали процес перевірки "небезпечних матеріалів", які перевозив літак.

За словами начальника оперативної групи пожежної охорони Маріоса Апостолідіса, "рятувальники зі спеціальним обладнанням та вимірювальними приладами підійшли до місця падіння літака і побачили поблизу фюзеляж та інші розкидані його частини у полі".

Він наголосив, що на місці падіння була пожежа, також було виявлено білу речовину невідомого походження, проте вимірювальні прилади не показали нічого тривожного. Але у рятувальників виникла проблема з диханням, і вони відчули печіння на губах та язику. Тому місцевим жителям порекомендували не виходити на вулицю та тримати вікна та двері зачиненими.

Характеристики "Калібрів" завжди були завищені окупантами, – начальник Центру стратегічних комунікацій сил оборони Півдня

субота, 27 квітень 2024, 19:17

Російська армія побоюється виводити в Чорне море надводні кораблі, знову скориставшись для пусків "Калібрів" підводними човнами. На цьому наголосив начальник Центру стратегічних комунікацій сил оборони півдня України Дмитро Плетенчук 27 квітня в ефірі ...

Не був пристебнутим, а машина поїхала на заборонений сигнал світлофора: В Ізраїлі міністр нацбезпеки потрапив у ДТП

субота, 27 квітень 2024, 18:44

Увечері 26 квітня в місті Рамла в Ізраїлі в ДТП потрапив автомобіль, у якому їхав міністр національної безпеки Ізраїлю Ітамар Бен-Гвір. Про це повідомило видання Ynet, передають Патріоти України. Бен-Гвір потрапив в аварію після того, як їхав із місця ...