Чи може коронавірус "виродитися": Український вірусолог дає пояснення

Вірусолог, завідувач відділу респіраторних та інших вірусних інфекцій Інституту епідеміології та інфекційних захворювань ім. Л. В. Громашевського Алла Мироненко заявила, що китайський коронавірус Covid-19 не може "виродитися" та перетворитися на звичайний грип, зазначають Патріоти України.

Співрозмовниця додала, що Covid-19 з часом змінюється та стає більш схожим на збудників людських інфекцій, адже коронавірус прийшов до нас з дикої природи.

"Скільки б не говорили про його штучне походження, я в це не вірю й не повірю ніколи, тому що нинішня кількість китайців – це чудова можливість для селекції будь-якого вірусу. Всі останні пандемії починалися саме в Китаї", – сказала вона.

Мироненко підкреслила, що, коли люди вживають їжу, погано термічно оброблену, все ось так і закінчується.

"Кажани – це колосальний резервуар багатьох коронавірусів. Якщо якийсь із коронавірусів подолав міжвидовий бар'єр, то трапляється так, як ми спостерігаємо у цьому році", – заявила вірусолог.

Експерт підкреслила, що вірус поводиться досить агресивно після вторгнення в чужу популяцію, а потім імунна система організму, в який він потрапив, вносить свої корективи та впливає на його можливість змінюватись.

"Так коронавірус почав набувати більше рис, які притаманні вірусам людини. Дуже багато легких та безсимптомних форм Covid-19 – це дуже добра ознака. Так, з одного боку, це дозволяє зробити висновок, що Covid-19 з нами назавжди, але з іншого – міняючись, він стає менш агресивним", – сказала співрозмовниця.

Раніше з'явилася інформація, що коронавірус з Китаю може "виродитися" та стати звичайним грипом.

Нагадаємо, епідеміолог Андрій Александрін прогнозував, що проблема з Covid-19 у світі втратить гостроту, коли з вірусом зустрінуться до 70% населення Землі. Кандидат медичних наук, педіатр Євген Комаровський уточнив, що зустрітися з коронавірусом – не означає перехворіти.

Чоловік відмовився від повістки, бо "має трьох неофіційних дітей": Яке рішення ухвалив суд

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:44

У Львівській області до 3 років іспитового терміну засудили чоловіка, який категорично відмовився від мобілізації. Свої дій він пояснив тим, що хворий та "має трьох дітей, які офіційно на нього не зареєстровані". Про це йдеться у вироку Самбірського ра...

"Я був не згоден із політикою своєї країни": Росіянин розповів, чому воює у складі 3-ї штурмової бригади

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:26

Боєць на позивний "Барсік" 2014 року приїхав з Росії та долучився до "Азову", щоб захищати Україну. 2022 року він знову пішов на фронт та воює у складі 3 штурмової бригади. Про це він сказав в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Український ...