Варений буряк використовується як інгредієнт для багатьох страв, передають Патріоти України.
Без цього овоча неможливо уявити борщ і салат оселедець під шубою.
Цінується буряк не лише за відмінні смакові якості та користь для організму, а й за той яскравий червоний колір, який він надає їжі.
Однак нерідко під час варіння овоч втрачає цей відтінок. Щоб запобігти такому результату, потрібно використовувати додатковий інгредієнт.
За рахунок чого буряк зберігає колір
Під час приготування овочів у воду додається невелика кількість оцту.
Саме оцет сприяє тому, що у буряка залишається цей відтінок – яскраво-червоний, а не блідо-червоний.
Переборщувати з оцтом не можна: на літр води вистачить половини столової ложки.
Застосовувати можна не лише оцет. Із завданням «врятувати» колір буряків чудово справляється і сік лимона.
Про що ще важливо пам’ятати
Також не можна забувати про тривалість приготування буряка. Цей овоч не потрібно варити надто довго, інакше відбувається втрата продуктом своїх корисних якостей та кольору.
Досвід підказує, що готувати коренеплід потрібно не більше години.
Для того щоб сирники завжди виходили бездоганними, важливо правильно вибрати та підготувати основний компонент. Якщо кисломолочний сир буде поганої якості, кулінарна майстерність не допоможе врятувати страву, передають Патріоти України. Правильно обира...
Мармеладки за цим рецептом виходять тверденькі, не липкі і не розтануть при кімнатній температурі, чудова і корисна альтернатива магазинному мармеладу, передають Патріоти України. У сотейник влити апельсиновий сік, всипати до нього желатин та цукор. До...