А ви це знали? Чому при варінні буряків слід додавати оцет

Варений буряк використовується як інгредієнт для багатьох страв, передають Патріоти України.

Без цього овоча неможливо уявити борщ і салат оселедець під шубою.

Цінується буряк не лише за відмінні смакові якості та користь для організму, а й за той яскравий червоний колір, який він надає їжі.

Подробиці

Однак нерідко під час варіння овоч втрачає цей відтінок. Щоб запобігти такому результату, потрібно використовувати додатковий інгредієнт.

За рахунок чого буряк зберігає колір

Під час приготування овочів у воду додається невелика кількість оцту.

Саме оцет сприяє тому, що у буряка залишається цей відтінок – яскраво-червоний, а не блідо-червоний.

Переборщувати з оцтом не можна: на літр води вистачить половини столової ложки.

Застосовувати можна не лише оцет. Із завданням «врятувати» колір буряків чудово справляється і сік лимона.

Про що ще важливо пам’ятати

Також не можна забувати про тривалість приготування буряка. Цей овоч не потрібно варити надто довго, інакше відбувається втрата продуктом своїх корисних якостей та кольору.

Досвід підказує, що готувати коренеплід потрібно не більше години.

Є секрет! Що треба зробити під час смаження картоплі, щоб вона не прилипала до сковорідки

понеділок, 1 грудень 2025, 19:41

Багато хто стикається з однією й тією ж проблемою: картопля вперто прилипає до сковорідки, навіть якщо додати більше олії. У результаті замість апетитних рівних золотавих шматочків виходить розмазана суміш. Професійні кухарі давно помітили, що справа з...

Поради для приготування салатів восени

понеділок, 1 грудень 2025, 13:28

Осінь — час, коли садовина та теплі овочі змінюють своє обличчя: більше картоплі, моркви, цибулі, але менше свіжої зелені. Водночас є нові натуральні текстури та забезпечений багатший смак. Це чудовий період для салатів, які не просто освіжають, а живл...