Досвідчені господині на кулінарних форумах та в соцмережах рекомендують вимочувати м’ясо перед приготуванням, передають Патріоти України.
Мотивуючи ці дії по-різному: нібито виводяться антибіотики і смак м’яса покращується.
Багато кулінарів ставлять під сумнів факт, що вимочування м’яса сприяє видаленню шкідливих компонентів. Зате процедура допомагає зробити страву соковитішою та ароматнішою.
Найпростіший рецепт рідини для вимочування м’яса складається з води, солі та цукру. На літр води беруть чверть склянки хлориду натрію та чайну ложку цукру.
Курку кулінари радять вимочувати в такому розсолі 20-30 хв., а от свинину – 3-4 години. Але все залежить від ваги. Так, півкіло свинини достатньо потримати 60 хв.
Існує безліч компонентів, які можуть покращити розсіл для вимочування м’яса. Серед них коріандр, аніс, лавровий лист, м’ята, лимонний сік, сушені трави і т.д.
Досвідчені кулінари радять вимочувати м’ясо у холодній воді і в холодному місці. Наприклад, у холодильнику. Якщо залишити у теплі, то користі від процедури буде мало.
Лікарі попереджають: ранкова кава на порожній шлунок може нашкодити здоров’ю. Вживання напою натще здатне спричинити проблеми з травленням, серцево-судинною та нервовою системами. Про це пише Storinka, передають Патріоти України. Чим небезпечна кава бе...
Звичайна дрібка спеції може перетворити вашу чашку кави на справжнє джерело корисних речовин, які позитивно впливають на метаболізм і кишківник. Дві прості добавки для підвищення користі ранкового напою знайдуться майже на кожній кухні. Про це пише Dai...