А ви це знали? Для чого досвідчені господині перед смаженням заморожують картоплю

Цікаво буде дізнатися, що деякі кулінари заморожують картоплю перед обсмажуванням. Про цей секрет мало хто знає. Це одна з безлічі кулінарних хитрощів, яка дозволяє приготувати звичну страву значно смачніше. Як це зробити правильно і що потрібно для цього, крім картоплі, передають Патріоти України.

Подробиці

Для приготування потрібно:

  • картопля;
  • сіль;
  • цукор;
  • вода;
  • рослинна олія.

Як готувати

Спочатку картоплю потрібно помити, почистити і нарізати соломкою. Складаємо її в миску (каструлю) із чистою водою, інакше картопляна соломка швидко потемніє.

Далі готуємо маринад. Беремо дві склянки води і додаємо по одній чайній ложці солі та цукру. Перемішуємо та після розчинення інгредієнтів перекладаємо в картоплю на 20 хвилин. Коли вода стане каламутною, зливаємо її і сушимо овоч на рушнику або серветці.

Як тільки вода повністю піде, відправляємо картоплю на 1,5 години в морозилку і повністю заморожуємо. Завдяки цій хитрості після смаження картопля зовні буде покрита приємною скоринкою, а всередині залишиться м’якою.

Використовувати її можна в першу чергу для приготування картоплі фрі, але можна просто посмажити на сковороді. Якщо говорити про картошку фрі, то вона готується так, щоб олія вкривала овочі в середньому на 1-1,5 см. Готується вона 7-8 хвилин. Смачного!

Один простий трюк зробить картопляне пюре "ресторанною" стравою

неділя, 29 червень 2025, 17:07

Легендарний шеф-кухар П'єр Коффман, володар трьох зірок Мішлен, поділився рецептом ідеального пюре у відео для BBC Maestro. Він закликає не нехтувати базовими принципами, адже саме вони визначають смак страви, передають Патріоти України. П'єр пояснює: ...

Хрустка картопля без фольги: Кухарка розкрила простий інгредієнт, який переверне ваші уявлення

неділя, 29 червень 2025, 11:30

Запечена картопля - проста страва, яку більшість готує "на автоматі". Але саме вона може стати кулінарним шедевром, якщо додати лише один секретний інгредієнт. І це - сіль, передають Патріоти України. Відомий кухар Сільвія Фонтейн поділилася лайфхаком,...