Більшість господарок не замислюються, коли відправляють ложку з білими кристалами в каструлю, наповнену водою. Попри поширену думку, різниця в тому, коли ж додавати сіль – до кипіння або після – все ж таки є, передають Патріоти України.
Відомо, що у холодній воді сіль розчиняється набагато повільніше. Тому додавання цієї спеції в холодну воду призводить до того, що сіль збиратиметься на її поверхні.
Це, у свою чергу, означає, що посуд, який ви використовуєте для готування, буде швидше виходити з ладу через корозію.
У той же час знаючі господині наголошують, що цей факт малопомітний на каструлях невеликого об’єму.
Однак у тих випадках, коли йдеться про великі об’єми, в яких вода нагрівається набагато повільніше, а сіль буде довше залишатися на поверхні, це має значення.
Крім того, доведено, що сіль впливає на температуру кипіння води. Так, несолона вода закипає швидше.
Тому слід брати до уваги всі фактори і додавати сіль у воду, що вже закипіла.
Всі ми звикли до того, що їжу в будь-який момент можна дуже швидко розігріти за допомогою мікрохвильовки, плити, духовки або пароварки. Але потрібно обов'язково знати, що є продукти, які категорично не можна повторно розігрівати, оскільки вони можуть с...
Мікрохвильовка – абсолютно незамінний кухонний гаджет, який дуже спрощує процеси підготовки їжі. Але, потрібно знати, що не всі продукти можна розігрівати в мікрохвильовці, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться корисними порадами, завд...