А ви це знали? Навіщо додавати вершки у фарш для котлет

Існує поширений спосіб збільшення соковитості котлет. Йдеться про додавання у фарш вершкового масла чи сала. М’ясна страва дійсно виходить дуже м’якою та ніжною. Втім, такий підхід має серйозний недолік: котлети стають занадто жирними, передають Патріоти України.

Подробиці

Тому досвідчені господині використовують вершки: вони забезпечують страві соковитість, при цьому великої кількості жиру не відчувається.

Як правильно додавати вершки у фарш

Бажано використати десятивідсоткові вершки. На півкіло змішаного фаршу потрібно додати близько 200 мілілітрів.

Додавати вершки відразу і в повному обсязі не можна. Спочатку потрібно додати половину вершків.

Вливати їх потрібно в той момент, коли через м’ясорубку пропущений не тільки м’ясний інгредієнт, але й інші компоненти, включаючи хлібний м’якуш і цибулю.

Додавати решту вершків можна буде лише після того, як ви вимісили фарш.

Для того щоб майбутні котлети стали ще соковитішими і м’якшими, можна додати трохи вершкового масла.

Достатньо буде невеликого шматочка жовтого бруска. Бажано, щоб він був м’яким і трохи підтанув.

Відразу ліпити котлети з фаршу не потрібно. М’ясна заготівля має деякий час відпочити. Правильним буде поставити основу для котлет на годину в холодильник.

Не дайте себе обдурити! Консерви, які можуть вас вбити - як їх розпізнати до покупки

субота, 11 жовтень 2025, 19:05

Ось як швидко й надійно розпізнати зіпсовані консерви в магазині, передають Патріоти України. Огляд упаковки. Переконайтеся, що банка або скляна тарa не має здуття, вм’ятин із розривом лаку, протікання або слідів витікання. Здуття кришки чи днища свідч...

Ваш улюблений чай - отрута! У пакетиках знайшли мікропластик, що потрапляє у кров

субота, 11 жовтень 2025, 18:15

Нові наукові дані свідчать, що під час заварювання чай у пакетиках може виділяти мільйони частинок мікропластику, які потрапляють у кров і з часом осідають у тканинах організму, передають Патріоти України. За результатами дослідження, найтоксичнішими в...