Гречка є дуже цінним і корисним продуктом, який фахівці рекомендують їсти всім. Так як у ній багато клітковини, міді, магнію, фосфору, фолієвої кислоти. Вона оздоровлює та зміцнює організм, запобігає утворенню атеросклеротичних бляшок, допомагає у боротьбі з анемією та ожирінням. Її можна варити та запарювати. Найкорисніша гречка - зелена, передають Патріоти України.
Редакція FoodOboz ділиться порадами фахівців, з якими продуктами категорично не можна їсти гречу і чому.
1. Яйця
Окремо ці два продукти дуже корисні для організму. Однак, з'єднувати їх не варто, тому що в гречці містяться розчинні волокна, які уповільнюють травлення та зменшують засвоєння білка. Оскільки в яйцях багато білка, вони дуже погано засвоюються, якщо їх їсти разом із гречкою. Ще це поєднання продуктів може викликати почуття тяжкості у шлунку.
2. Чорний чай
У чорному чаї містяться таніни, які пов'язують важливі мінерали (зокрема, кальцій та залізо) та заважають їх засвоєнню. Але якщо часто вживати гречку з чорним чаєм, це може викликати дефіцит мінералів в організмі.
3. Молоко
У гречці міститься фітинова кислота, яка є антинутрієнтом і може зв'язуватися з деякими мінералами, а саме з кальцієм, магнієм, цинком та залізом та заважати їх засвоєнню організмом. А молоко містить кальцій і при поєднанні з фітиновою кислотою знижується користь обох продуктів.
Заморожування - один із найкращих способів зберегти гриби на довший час. Але щоб вони залишилися смачними й ароматними, потрібно правильно підготувати їх до морозилки. Якщо зробити це неправильно, після розморожування вони втратять свої властивості й с...
Кава - один із найулюбленіших напоїв у світі, але питання "скільки чашок безпечно випивати щодня?" хвилює багатьох, передають Патріоти України. За даними останніх досліджень Європейського агентства з безпеки харчових продуктів (EFSA), оптимальна кількі...