Гречка є дуже цінним і корисним продуктом, який фахівці рекомендують їсти всім. Так як у ній багато клітковини, міді, магнію, фосфору, фолієвої кислоти. Вона оздоровлює та зміцнює організм, запобігає утворенню атеросклеротичних бляшок, допомагає у боротьбі з анемією та ожирінням. Її можна варити та запарювати. Найкорисніша гречка - зелена, передають Патріоти України.
Редакція FoodOboz ділиться порадами фахівців, з якими продуктами категорично не можна їсти гречу і чому.
1. Яйця
Окремо ці два продукти дуже корисні для організму. Однак, з'єднувати їх не варто, тому що в гречці містяться розчинні волокна, які уповільнюють травлення та зменшують засвоєння білка. Оскільки в яйцях багато білка, вони дуже погано засвоюються, якщо їх їсти разом із гречкою. Ще це поєднання продуктів може викликати почуття тяжкості у шлунку.
2. Чорний чай
У чорному чаї містяться таніни, які пов'язують важливі мінерали (зокрема, кальцій та залізо) та заважають їх засвоєнню. Але якщо часто вживати гречку з чорним чаєм, це може викликати дефіцит мінералів в організмі.
3. Молоко
У гречці міститься фітинова кислота, яка є антинутрієнтом і може зв'язуватися з деякими мінералами, а саме з кальцієм, магнієм, цинком та залізом та заважати їх засвоєнню організмом. А молоко містить кальцій і при поєднанні з фітиновою кислотою знижується користь обох продуктів.
Мабуть, це один із найпростіших способів приготування свинячої грудинки для м’ясної нарізки. Попередньо маринувати свинину не треба. Потрібні свиняча грудинка, соєвий соус і за бажанням її можна доповнити часником і солодкою паприкою. Соєвий соус дає п...
Щороку серцево-судинні захворювання забирають життя тисяч українців. І хоча генетика відіграє свою роль, спосіб життя та раціон - фактори, які ми можемо контролювати. Правильне харчування здатне знизити ризик хвороб серця без медикаментів. Особливо важ...