А ви це знали? Три продукти, з якими категорично не можна їсти гречку

Гречка є дуже цінним і корисним продуктом, який фахівці рекомендують їсти всім. Так як у ній багато клітковини, міді, магнію, фосфору, фолієвої кислоти. Вона оздоровлює та зміцнює організм, запобігає утворенню атеросклеротичних бляшок, допомагає у боротьбі з анемією та ожирінням. Її можна варити та запарювати. Найкорисніша гречка - зелена, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz ділиться порадами фахівців, з якими продуктами категорично не можна їсти гречу і чому.

1. Яйця

Окремо ці два продукти дуже корисні для організму. Однак, з'єднувати їх не варто, тому що в гречці містяться розчинні волокна, які уповільнюють травлення та зменшують засвоєння білка. Оскільки в яйцях багато білка, вони дуже погано засвоюються, якщо їх їсти разом із гречкою. Ще це поєднання продуктів може викликати почуття тяжкості у шлунку.

2. Чорний чай

У чорному чаї містяться таніни, які пов'язують важливі мінерали (зокрема, кальцій та залізо) та заважають їх засвоєнню. Але якщо часто вживати гречку з чорним чаєм, це може викликати дефіцит мінералів в організмі.

3. Молоко

У гречці міститься фітинова кислота, яка є антинутрієнтом і може зв'язуватися з деякими мінералами, а саме з кальцієм, магнієм, цинком та залізом та заважати їх засвоєнню організмом. А молоко містить кальцій і при поєднанні з фітиновою кислотою знижується користь обох продуктів.

А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

субота, 27 липень 2024, 13:15

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...

Лише спробуйте! Такі котлети ви ще не готували - з риби, рису та моркви

субота, 27 липень 2024, 12:12

Звичайні рибні котлети всі добре знають. І те що їх можна подати з рисом на гарнір теж. А от рецепт приготування, де все це разом поєднано, знають не всі. Пропонуємо спробувати приготувати рибні котлети з рисом та морквою, бо котлети виходять ніжні та ...