А ви це знали? Звідки береться піна при варінні м’яса і навіщо її знімати

Певно всі ще з малечку знають, що потрібно знімати піну з бульйону під час варіння. Та мало хто розуміє справжню причину цієї дії, передають Патріоти України.

Чому ж піна з’являється під час варіння м’яса і чи потрібно її знімати?

Подробиці

М’ясо відноситься до білкових продуктів, крім того, у ньому високий вміст жирів. При нагріванні білок згортається, і з м’яса відокремлюються дрібні частинки білка. Вони спливають у вигляді пінки і її доводиться прибирати.

Багато піни дає жирне м’ясо – яловичина чи свинина. Свіже, лише оброблене м’ясо дає світлу пінку. Якщо піна сіра, значить, у м’ясі було багато крові, вона згорнулася і надала брудно-сірого кольору.

Такий колір бульйону може свідчити про те, що м’ясо погано промили. У будь-якому разі піну під час варіння потрібно знімати. Білок, що згорнувся, не завдасть здоров’ю ніякої шкоди, але прозорий бульйон виглядає естетичнішим і приємнішим.

Якщо ви прогаяли момент, піна перетворилася на пластівці, можна процідити бульйон через марлю або додати в каструлю склянку води і довести суп до кипіння ще раз.

Якщо не хочеться робити страву занадто рідкою, можна кинути в каструлю цибулину чи яйце і ще трохи поварити суп, доки він знову не закипить. Тоді брудна сіра піна спливе, і її можна буде зняти.

Хочете поліпшити зір? Їжте ці продукти кожного дня

неділя, 20 липень 2025, 23:10

У наш час більшість людей проводять години за екранами телефонів, комп'ютерів і телевізорів, що має негативний вплив на наше зір. Але є хороша новина: вчені довели, що деякі продукти можуть допомогти відновити здоров'я очей і покращити зір, передають П...

Неочікуваний трюк: Додайте щіпку цього інгредієнта в каву і забудьте про гіркоту

неділя, 20 липень 2025, 18:15

Чорна кава - це улюблений напій для багатьох, але не кожному до вподоби його гіркота. Якщо ви хочете покращити смак чорної кави, не збільшуючи кількість калорій, є один несподіваний інгредієнт, який може змінити все, передають Патріоти України. За слов...