Буде смакота! Як приготувати шарлотку за 10 хвилин

Будь-яка господиня знає, що на приготування тіста для шарлотки йде чимало часу, передають Патріоти України.

Проте наші бабусі справлялися з цією справою значно швидше, хоча вони не мали таких приладів, як міксер.

Подробиці

Існує простий спосіб – витратити на процес приготування основи для пирога не більше 10 хвилин.

Для цього борошно в майбутнє тісто потрібно всипати повільно.

«Швидкий» рецепт шарлотки

Один з лайфхаків полягає в тому, що духовку потрібно включити на початку створення тіста.

Основа готуватиметься недовго: за цей час духова шафа добре прогріється. При цьому температура не буде надто високою.

Далі готуються фрукти: п’ять яблук потрібно почистити від шкірки і порізати на невеликі шматочки.

На наступному етапі слід збити п’ять яєць і 300 грам цукрового піску. Здійснювати цю процедуру потрібно доти, доки цукор повністю розчиниться.

Після цього в тісто додається 100 грамів розтопленого вершкового масла і трохи солі.

Далі додайте дві склянки борошна. Робити це потрібно поступово: всипати відразу все борошно не можна.

Перемішування потрібно здійснювати ложкою, а не міксером. У результаті на створення тіста піде не більше десяти хвилин.

Звичайно, випікання пирога в духовці займе більше часу, проте в ці моменти господині нічого не потрібно буде робити, крім своєчасного відключення духовки, коли шарлотка буде готова.

На замітку тим, хто на дієті: Які продукти містять найбільше білка

неділя, 8 червень 2025, 13:05

Ось список продуктів, які містять найбільше білка — як тваринного, так і рослинного походження. Вони підходять для нарощування м’язів, схуднення або просто здорового харчування, передають Патріоти України. . Хочеш — можу скласти добовий білковий раціо...

А ви це знали? Навіщо додавати молоко при варінні рису

неділя, 8 червень 2025, 12:07

З огляду на популярність рису як гарніру, варіння цієї каші є досить частою дією на кухні. При цьому господиням далеко не завжди вдається домогтися появи в страви потрібної консистенції. Іноді каша виходить не розсипчастою, а в’язкою та липкою, передаю...