Квасоля. Насправді смачно приготувати квасолю нескладно, але водночас обов'язково треба дотримуватися кількох правил - адже тут, як і в усьому, важливі нюанси, передають Патріоти України.
Інгредієнти:
Етап 1
Необхідно промити, перебрати і замочити квасолю. У холодній воді. Бажано не з крана, очищеній. Замочити на добу, в холодильнику.
Етап 2
Нарізання овочів. Ви навіть не уявляєте, як нарізання впливає на смак. Звичайно, можна моркву натерти на тертці, а цибулю порубати великими шматками. Але повірте, ліпше витратити 15-20 хв на якісне нарізання. Результат буде приголомшливим.
Етап 3
Відварюємо квасолю. Оскільки ви заздалегідь запланували приготування страви і замочили квасолю, вона звариться досить швидко - хвилин за 30. Іноді, для того, щоб бобові варилися швидше, у воду додають щіпку соди. Але це якщо потрібно дуже швидко, наприклад, зварити нут для хумус. Хоча в такому випадку він буде трохи темнішим. Я рекомендую просто додати у воду листок лавра і половину цибулини. І не соліть воду!
Етап 4
Готуємо овочі. Ідеально в чавунному казані або сотейнику. На слабкому вогні обсмажуємо на олії часник і перець чилі. Часник не повинен стати золотистим, а лише віддати олії свій аромат. І навесні з часнику, як і з цибулі, необхідно витягувати серцевину - аромат буде приємнішим. Після додаємо цибулю і солимо - так цибуля буде готуватися швидше. Після цибулі кладемо моркву і цукор - так морква віддасть більше соку і теж буде готуватися швидше. Через 15 хв додаємо гриби і тушкуємо ще 10 хвилин. У вас в підсумку вийде дуже красива пассеровка, яку, до речі, можна використовувати як основу для супу. Але ми готуємо квасолю, тому вливаємо томати у власному соку, трохи розчавивши їх руками. Спробуйте томатний соус з овочами, якщо вам подобається - продовжуємо.
Етап 5
Крохмаль необхідно розвести в холодній воді (близько 150 мл буде достатньо). Тонкою цівкою вводимо цю рідину в соус, що кипить, постійно помішуємо. Після цього додаємо відварену квасолю, посічену зелень і даємо закипіти. Якщо потрібно - досоліть.
І цю страву можна одразу подавати до столу. Закрийте кришкою, укутайте рушником. Квасоля повинна увібрати в себе аромат трав і овочів. В ідеалі подавати через кілька годин. Мені така квасоля ідеальна як гарнір до ковбасок з качиного м'яса (такі готують мої друзі-болгари з Болграда), ну або з кремовим картопляним пюре.
А друга страва - не додавши томати і зелень, перебийте квасолю з овочами в блендері. Вийде чудовий веганський паштет, на зразок грузинського лобіо. Ідеально подавати на підсушеному хрусткому багеті. Смачного!
Автор: Андрій Величко - один із небагатьох кухарів в Україні, хто отримав кулінарну освіту в Інституті Поля Бокюза, творця "нової французької кухні"
Приготувати м’ясо не так вже й легко. Багато новачків у кулінарії скаржаться, що виходить блюдо занадто жорстким або сухуватим, передають Патріоти України. Проте досвідчені господині знають, що треба робити, щоб продукт буквально танув у роті, а всі до...
При приготуванні котлет дуже важливо не лише вибрати хороші продукти та замісити якісний фарш, передають Патріоти України. Ключове значення набуває сам процес смаження, адже часом котлети, які вийшли ідеальними, ні в яку не хочуть відставати від поверх...