Дуже смачно! Рецепт солодких маринованих помідорів на зиму


У розпал сезону пропонуємо рецепт маринованих помідорів, які, звичайно, не замінять смаку свіжих, але у невеликій кількості зроблять смачною найпростішу вечерю, передають Патріоти України.

Приготування займе трохи часу, але докладені зусилля виправдають і перевершать ваші очікування. Головна вимога - обрати стиглі помідори без твердої шкірки. Можна маринувати як червоні, так жовті чи рожеві помідори.

Інгредєнти:

  • Помідори - 2,2 кг
  • Кріп - 3-6 суцвіть
  • Петрушка - пучок
  • Чорний перець
  • Лавровий лист
  • Гвоздика

Маринад:

  • Цукор - 3 ст. ложки
  • Сіль - 2 ст. ложки
  • Оцет 9% - 100 мл

Помідори помийте. Помийте та підготуйте три літрові банки. На дно кожної банки викладіть суцвіття кропу, гілочку петрушки, 8 горошин чорного перцю, лавровий листок, одну гвоздику. Накладіть помідори в банки.

Приготуйте маринад. Налийте в каструлю воду, всипте цукор, сіль. Варити дві хвилини, помішуючи, додати 100 мл 9% оцту. Охолодіть маринад і лише потім налийте у банки. Ви можете використовувати банки на закрутку або зі звичайними кришками.

Поставте банки у каструлю з водою, щоби вода покривала половину банки. Накрийте банки кришками, але не закручуйте. Доведіть воду до кипіння і дайте консервації простерилізуватися 7-8 хвилин. Дістаньте банки з води, закрутіть або закрийте, переверніть банки догори дриґом і поставте на кришки. Це роблять для того, щоби впевнитися у герметичності закрученої кришки.

Якщо з перевернутої банки витече рідина або під кришкою будуть бульбашки, значить, банка закрита нещільно. У банку проникатиме повітря, і консервація псуватиметься. Якщо знайшли такий недолік - простерилізуйте і закрийте банку повторно.

Закручені банки залишають перевернутими на ніч. Після цього віднесіть банки в комору, підвал або шафку, де мариновані помідори чекатимуть зими.

Джерело: ВВС Україна

Лише спробуйте! Ця запіканка з картоплі стане вашою улюбленою вечерею

четвер, 2 травень 2024, 15:14

Смачно нагодувати родину - це завдання із зірочкою. Кожен день хочеться щось іншого та нового, передають Патріоти України. Картопля є одним із найулюбленіших коренеплодів, які запікають, варять, смажать. Пропонуємо вам ще один варіант страви для вечері...

От у чому секрет! Три прості хитрощі, які допоможуть приготувати картоплю з апетитною скоринкою

четвер, 2 травень 2024, 14:10

При смаженні картоплі найважливішим і складним завданням є збереження хрусткої скоринки, передають Патріоти України. Сам коренеплід при цьому всередині має залишитись м’яким та ніжним. Завдяки таким контрастам текстур та смаків страва є такою затребува...