Приготування займе трохи часу, але докладені зусилля виправдають і перевершать ваші очікування. Головна вимога - обрати стиглі помідори без твердої шкірки. Можна маринувати як червоні, так жовті чи рожеві помідори.
Інгредєнти:
Маринад:
Помідори помийте. Помийте та підготуйте три літрові банки. На дно кожної банки викладіть суцвіття кропу, гілочку петрушки, 8 горошин чорного перцю, лавровий листок, одну гвоздику. Накладіть помідори в банки.
Приготуйте маринад. Налийте в каструлю воду, всипте цукор, сіль. Варити дві хвилини, помішуючи, додати 100 мл 9% оцту. Охолодіть маринад і лише потім налийте у банки. Ви можете використовувати банки на закрутку або зі звичайними кришками.
Поставте банки у каструлю з водою, щоби вода покривала половину банки. Накрийте банки кришками, але не закручуйте. Доведіть воду до кипіння і дайте консервації простерилізуватися 7-8 хвилин. Дістаньте банки з води, закрутіть або закрийте, переверніть банки догори дриґом і поставте на кришки. Це роблять для того, щоби впевнитися у герметичності закрученої кришки.
Якщо з перевернутої банки витече рідина або під кришкою будуть бульбашки, значить, банка закрита нещільно. У банку проникатиме повітря, і консервація псуватиметься. Якщо знайшли такий недолік - простерилізуйте і закрийте банку повторно.
Закручені банки залишають перевернутими на ніч. Після цього віднесіть банки в комору, підвал або шафку, де мариновані помідори чекатимуть зими.
Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...
Макарони та солоні огірки — досить неочікуване поєднання продуктів для однієї страви. Але це цікавий спосіб внести різноманіття. Далі в статті ви зможете дізнатися, яким чином можна покращити макарони та зробити їх надзвичайно смачними, передають Патрі...