Господиням на замітку! Як зробити свинячий бульйон прозорим і не таким жирним

Не всі віддають перевагу легким бульйонам на основі курки або яловичини: часом хочеться зробити основу для супу більш «суттєвою», ситною та ароматною. У такому разі свинина стане ідеальним варіантом. Але з цим видом м’яса можуть виникнути певні складнощі. Зокрема, бульйон може вийти занадто жирним і не таким світлим, як того хотілося б. Які секрети допоможуть виправити цю ситуацію, передають Патріоти України.

Пінка

Під час варіння будь-якого виду м’яса утворюється спеціальна пінка, яку обов’язково потрібно знімати. До того ж, багато хто вважає, що разом із пінкою з м’яса виходять шкідливі речовини.

«Дві води»

Не всі знають про цей принцип варіння бульйону на свинячому м’ясі. Для цього потрібно закип’ятити бульйон, злити воду, промити свинину та кістки, а потім знову залити їх водою. При такому підході бульйон завжди буде ідеальним.

Овочі

Відомо, що свинина вариться набагато довше за курку. При правильному підході час становить близько 2,5 години. Тому варто коректно розраховувати час добавляння овочів. Якщо відправити цибулю і моркву зарано, їх смак і корисні властивості випаруються. Тому вводьте овочі приблизно за півгодини до закінчення варіння. Цибулю краще додавати в цілому вигляді, а моркву розділити на дві частини.

Як обрати справжній голландський сир - секрети, про які мовчать продавці

неділя, 12 жовтень 2025, 7:39

Голландський сир вважається одним із найпопулярніших у світі. Його ніжна текстура, насичений смак і аромат роблять його улюбленцем багатьох гурманів. Але на ринку з’являється дедалі більше підробок, тому важливо знати, як відрізнити справжній продукт в...

Дивіться уважно, що їсте на сніданок! Ці продукти можуть скоротити тривалість життя

неділя, 12 жовтень 2025, 5:40

Сніданок задає тон всьому дню, тому важливо обирати продукти, що підтримують здоров’я та енергію. На жаль, деякі звичні страви можуть, навпаки, завдати шкоди організму, якщо їсти їх регулярно, передають Патріоти України. Дієтологи виділили кілька проду...