Господиням на замітку! Коли солити печінку, щоб вона не була сухою

Печінка – поживний, але специфічний у приготуванні продукт. М'ясо може вийти сухим та жорстким, якщо його неправильно посмажити. Дуже важливо також те, на якому етапі ви додасте сіль, передають Патріоти України.

Про те, як приготувати печінку, щоб вона була м'якою та соковитою, розповіла фудблогерка з ніком mariiam foodblog в Instagram. Дуже важливо поєднати продукт з правильними інгредієнтами. Кулінарка пояснює, що печінку дуже важливо солити саме в кінці приготування. Лише в такому випадку вона вийде дуже м'якою та соковитою.

Інгредієнти:

  • яловича печінка – 600 г
  • цибуля – 2 шт.
  • айва або кислі яблука – 1-2 шт.
  • сметана – 100 г
  • вода – 100 мл.
  • часник – 2-3 зубця
  • приправа до печінки, цукор, перець, сіль

Спосіб приготування:

1. Печінку почистити від плівки, та нарізати на невеличкі шматочки.

2. Цибулю нарізати півкільцям.

3. Обсмажити на середньому вогні.

4. Додати печінку, обсмажити 5 хвилин.

5. Додати цукор, спеції, перець тушкувати ще 5 хвилин.

6. Додати часник, айву, готувати заливку (сметана і вода).

7. Посолити та тушкувати на маленькому вогні під кришкою ще 10-15 хвилин (залежить від шматочків).

Розставлено крапки над "і": Чи потрібно знімати піну з картоплі

неділя, 18 травень 2025, 18:00

Більшість господинь, щойно бачать піну у каструлі, одразу хапаються за ложку. Але чи справді її потрібно прибирати під час варіння картоплі? Це питання виникає часто, а відповідь на нього не така вже й однозначна, передають Патріоти України. Редакція F...

Всього один продукт - і тушена капуста набуває абсолютно нового смаку

неділя, 18 травень 2025, 17:07

Капуста – наш вітамінний овоч, страви з якої частіше з‘являються на столі, особливо в нашому зимовому меню. Квашена, маринована, тушкована, або смажена, як гарнір та основна страва. Якщо додати до капусти, яку ви смажите одну спецію, це поліпшить та зм...