Господиням на замітку! Коли солити печінку, щоб вона не була сухою

Печінка – поживний, але специфічний у приготуванні продукт. М'ясо може вийти сухим та жорстким, якщо його неправильно посмажити. Дуже важливо також те, на якому етапі ви додасте сіль, передають Патріоти України.

Про те, як приготувати печінку, щоб вона була м'якою та соковитою, розповіла фудблогерка з ніком mariiam foodblog в Instagram. Дуже важливо поєднати продукт з правильними інгредієнтами. Кулінарка пояснює, що печінку дуже важливо солити саме в кінці приготування. Лише в такому випадку вона вийде дуже м'якою та соковитою.

Інгредієнти:

  • яловича печінка – 600 г
  • цибуля – 2 шт.
  • айва або кислі яблука – 1-2 шт.
  • сметана – 100 г
  • вода – 100 мл.
  • часник – 2-3 зубця
  • приправа до печінки, цукор, перець, сіль

Спосіб приготування:

1. Печінку почистити від плівки, та нарізати на невеличкі шматочки.

2. Цибулю нарізати півкільцям.

3. Обсмажити на середньому вогні.

4. Додати печінку, обсмажити 5 хвилин.

5. Додати цукор, спеції, перець тушкувати ще 5 хвилин.

6. Додати часник, айву, готувати заливку (сметана і вода).

7. Посолити та тушкувати на маленькому вогні під кришкою ще 10-15 хвилин (залежить від шматочків).

Не відірватися! Як приготувати вдома кавовий сироп, щоб був смачніший за магазинний

субота, 6 вересень 2025, 12:30

Сироп, який ми додаємо у каву, можна досить просто і швидко приготувати вдома, щоб не витрачати на цього купу грошей у магазині чи кав’ярні, передають Патріоти України. До того ж смак цього сиропу буде не лише не гіршим, але і набагато кращим, адже ви ...

Один секрет - і ваші котлети ніколи не будуть сухими. Жодної цибулі!

субота, 6 вересень 2025, 12:09

Фрикадельки чи котлети без цибулі? Здається, це неможливо, адже в більшості сімей саме смажена цибуля вважається обов’язковим інгредієнтом. Але виявляється, що її можна легко замінити іншим овочем - і страва стане ще ніжнішою та соковитішою, передають ...