Господиням на замітку! Коли солити печінку, щоб вона не була сухою

Печінка – поживний, але специфічний у приготуванні продукт. М'ясо може вийти сухим та жорстким, якщо його неправильно посмажити. Дуже важливо також те, на якому етапі ви додасте сіль, передають Патріоти України.

Про те, як приготувати печінку, щоб вона була м'якою та соковитою, розповіла фудблогерка з ніком mariiam foodblog в Instagram. Дуже важливо поєднати продукт з правильними інгредієнтами. Кулінарка пояснює, що печінку дуже важливо солити саме в кінці приготування. Лише в такому випадку вона вийде дуже м'якою та соковитою.

Інгредієнти:

  • яловича печінка – 600 г
  • цибуля – 2 шт.
  • айва або кислі яблука – 1-2 шт.
  • сметана – 100 г
  • вода – 100 мл.
  • часник – 2-3 зубця
  • приправа до печінки, цукор, перець, сіль

Спосіб приготування:

1. Печінку почистити від плівки, та нарізати на невеличкі шматочки.

2. Цибулю нарізати півкільцям.

3. Обсмажити на середньому вогні.

4. Додати печінку, обсмажити 5 хвилин.

5. Додати цукор, спеції, перець тушкувати ще 5 хвилин.

6. Додати часник, айву, готувати заливку (сметана і вода).

7. Посолити та тушкувати на маленькому вогні під кришкою ще 10-15 хвилин (залежить від шматочків).

Господиням на замітку! Як позбавити печінку гіркоти і зробити смачнішою

п’ятниця, 13 червень 2025, 12:05

Основні претензії до печінки з боку господарок полягають у тому, що вона виходить гіркою та жорсткою. Однак не всі знають, що причина криється лише в неправильному підході до готування. Якщо правильно обробити продукт, він виходить смачним і ніжним, пе...

Буде ідеальна! Як зробити, щоб смажена картопля не пригорала, не прилипала і не стала м’якою

п’ятниця, 13 червень 2025, 11:09

Якщо ви хочете приємно здивувати домашніх, то зробити це дуже просто: досить смачно посмажити картоплю. Проте впоратися із завданням по силі лише досвідченій господині, оскільки страва здається нехитрою лише на перший погляд, передають Патріоти України...