Смажена гостра курка по-корейськи – це ідеальний вибір для перекусу під фільм або в компанії друзів. Вони ідеально поєднуються з келихом холодного пива й гарніром з маринованих огірків, радять Патріоти України.
Потрібен час, щоб створити фірмовий хрусткий зовнішній вигляд корейської смаженої курки, але як тільки ви візьметесь за справу – усе піде як по маслу. Особливо з чудовим соусом й ідеальними приправами.
Інгредієнти для соусу:
– 1 чайна ложка кунжутної олії,
– 1 – 2 невеликих сушених чилі, очищених від плодоніжок, насіння та нарізаних кільцями,
– Чверть склянки кетчупу,
– Чверть склянки соєвого соусу,
– 2 – 3 столові ложки коричневого цукру, за бажанням,
– 1 столова ложка гочуджангу (паста чилі),
– 2 чайні ложки рисового оцту,
– 1 чайна ложка часникового порошку.
Інгредієнти для курки:
– 1,5 чайної ложки солі,
– 1 чайна ложка свіжомеленого чорного перцю
– 1 столова ложка тертого імбиру або 2 чайні ложки меленого імбиру,
– 0,5 склянки картопляного або кукурудзяного крохмалю,
– 0,5 чайної ложки розпушувача,
– 1,5 кілограма курячих крил і гомілок,
– олія для смаження,
– 2 столові ложки підсмаженого кунжуту,
– 2 цибулини, тонко нарізані, для прикраси.
Спосіб приготування
- У великій сковороді на середньому вогні розігрійте кунжутну олію.
- Підсмажте сушений чилі до аромату, приблизно 1 хвилину. Додайте кетчуп, соєвий соус, коричневий цукор, пасту чилі, оцет і часниковий порошок і перемішайте. Доведіть соус до кипіння і варіть, поки він трохи не загусне, приблизно 5 хвилин.
- Зніміть соус з вогню. Перекладіть соус у велику миску і відставте в сторону.
- У великій мисці змішайте сіль, перець та імбир.
- Помістіть картопляний крохмаль і розпушувач в окрему середню миску і перемішайте.
- Додайте курку до імбирної суміші і перемішайте, щоб покрити, використовуючи спеції, щоб додати їх у кожен шматочок курки.
- Працюючи по черзі, занурюйте кожен шматочок приправленої курки в картопляний крохмаль, поплескуючи, поки він не буде добре покритий. Постукайте по курці, щоб видалити надлишок крохмалю.
- Відкладіть оброблену курку на велику тацю або тарілку.
- У великій каструлі розігрійте близько 4 склянок олії на середньо-сильному вогні, поки воно не досягне 180 градусів або не почне кипіти. Застеліть дві великі решітки паперовими рушниками.
- Працюючи порціями додайте курку в розігріту олію та смажте у фритюрі протягом 10 хвилин. Використовуйте павукове ситечко, щоб перемішати шматочки, потім перенесіть курку на першу решітку.
- Після того як ви обсмажите всю курку, зніміть сковороду з вогню. Дайте курці постояти 10 хвилин.
- Поверніть олію на вогонь і повторіть процес ще раз, обсмажуючи курку ще 15 хвилин до глибокої золотистої та хрусткої скоринки. Перекладіть курку на другу решітку.
- Після того, як ви обсмажите всю курку вдруге, додайте шматочки в миску з соусом і перемістіть, щоб покрити м'ясо.
- Додайте кунжут і ще раз перемішайте курку.
- Перекладіть курку на тарілку і посипте нарізаною цибулею. Подавайте негайно!
Млинців багато не буває. Це є істина. Скільки не напечеш млинців, тарілка лишається пуста. Млинець за млинцем, з варенням чи сметаною, а може й зі згущеним молоком — це дуже смачно. Пропонуємо вам приготувати улюблену багатьма страву за цим лінивим рец...
Тефтелі бувають різні, але базовий принцип приготування один. Це кульки з м’ясного фаршу з додаванням круп, іноді хліба чи подрібнених сухарів, передають Патріоти України. М’ясними кульками навряд чи когось здивуєш. Але можна поекспериментувати зі смак...