Смажена гостра курка по-корейськи – це ідеальний вибір для перекусу під фільм або в компанії друзів. Вони ідеально поєднуються з келихом холодного пива й гарніром з маринованих огірків, радять Патріоти України.
Потрібен час, щоб створити фірмовий хрусткий зовнішній вигляд корейської смаженої курки, але як тільки ви візьметесь за справу – усе піде як по маслу. Особливо з чудовим соусом й ідеальними приправами.
Інгредієнти для соусу:
– 1 чайна ложка кунжутної олії,
– 1 – 2 невеликих сушених чилі, очищених від плодоніжок, насіння та нарізаних кільцями,
– Чверть склянки кетчупу,
– Чверть склянки соєвого соусу,
– 2 – 3 столові ложки коричневого цукру, за бажанням,
– 1 столова ложка гочуджангу (паста чилі),
– 2 чайні ложки рисового оцту,
– 1 чайна ложка часникового порошку.
Інгредієнти для курки:
– 1,5 чайної ложки солі,
– 1 чайна ложка свіжомеленого чорного перцю
– 1 столова ложка тертого імбиру або 2 чайні ложки меленого імбиру,
– 0,5 склянки картопляного або кукурудзяного крохмалю,
– 0,5 чайної ложки розпушувача,
– 1,5 кілограма курячих крил і гомілок,
– олія для смаження,
– 2 столові ложки підсмаженого кунжуту,
– 2 цибулини, тонко нарізані, для прикраси.
Спосіб приготування
- У великій сковороді на середньому вогні розігрійте кунжутну олію.
- Підсмажте сушений чилі до аромату, приблизно 1 хвилину. Додайте кетчуп, соєвий соус, коричневий цукор, пасту чилі, оцет і часниковий порошок і перемішайте. Доведіть соус до кипіння і варіть, поки він трохи не загусне, приблизно 5 хвилин.
- Зніміть соус з вогню. Перекладіть соус у велику миску і відставте в сторону.
- У великій мисці змішайте сіль, перець та імбир.
- Помістіть картопляний крохмаль і розпушувач в окрему середню миску і перемішайте.
- Додайте курку до імбирної суміші і перемішайте, щоб покрити, використовуючи спеції, щоб додати їх у кожен шматочок курки.
- Працюючи по черзі, занурюйте кожен шматочок приправленої курки в картопляний крохмаль, поплескуючи, поки він не буде добре покритий. Постукайте по курці, щоб видалити надлишок крохмалю.
- Відкладіть оброблену курку на велику тацю або тарілку.
- У великій каструлі розігрійте близько 4 склянок олії на середньо-сильному вогні, поки воно не досягне 180 градусів або не почне кипіти. Застеліть дві великі решітки паперовими рушниками.
- Працюючи порціями додайте курку в розігріту олію та смажте у фритюрі протягом 10 хвилин. Використовуйте павукове ситечко, щоб перемішати шматочки, потім перенесіть курку на першу решітку.
- Після того як ви обсмажите всю курку, зніміть сковороду з вогню. Дайте курці постояти 10 хвилин.
- Поверніть олію на вогонь і повторіть процес ще раз, обсмажуючи курку ще 15 хвилин до глибокої золотистої та хрусткої скоринки. Перекладіть курку на другу решітку.
- Після того, як ви обсмажите всю курку вдруге, додайте шматочки в миску з соусом і перемістіть, щоб покрити м'ясо.
- Додайте кунжут і ще раз перемішайте курку.
- Перекладіть курку на тарілку і посипте нарізаною цибулею. Подавайте негайно!
Печінка така корисна та смачна, якщо її вдало приготувати. Особливо вона смакує в паніруванні та з великою кількістю цибулі. Але все починається з обробки печінки, передають Патріоти України. Якщо ви придбали заморожену печінку або дістали зі своєї мор...
Омлет найчастіше готують на сніданок. Він легкий та поживний. Готувати його на всю родину, тож страва досить вигідна для ранку. Кулінарне питання полягає в збиванні яєць. Яким чином вони будуть об’єднані з іншими компонентами. Поговоримо про це детальн...