Кожна господиня засмутиться, якщо смажене м’ясо вийде жорстким та сухим. Чому виникають такі проблеми. Як запобігти їм, щоб отримати ідеальний кулінарний шедевр. Розберемося з цими питаннями докладніше, передають Патріоти України.
Потрібно купувати стейк та вирізку тільки у надійних продавців. В іншому випадку великий ризик придбати товар низької якості.
Зверніть особливу увагу на колір м’яса, а також те, в яких умовах воно зберігається.
Свіжий продукт має червонуватий відтінок. Якщо ви бачите, що м’ясо темно-сіре, відмовтеся від його покупки.
Також не варто купувати продукт без вакуумного пакування, тому що контакт з повітрям сприяє швидкому розвитку небезпечних бактерій на його поверхні.
Не треба різати м’ясо надто тонко. Це призведе до того, що стейк стане дуже сухим або підгорить. Шматок має бути товщиною у два сантиметри.
Філе нарізають упоперек волокон, щоб м’яз м’яса не стиснувся у процесі термічної обробки. Так ви гарантовано отримаєте соковите та апетитне м’ясо, яке буде легко прожувати.
Перед тим, як готувати м’ясо, залиште його в умовах кімнатної температури на тридцять хвилин. Продукт встигне зігрітися та «відпочити».
Потім добре обсушіть м’ясо за допомогою паперових рушників. Якщо шматок буде мокрим і холодним, вам не вдасться отримати апетитну скоринку.
Важливо запобігти витіканню соків, що знаходяться усередині м’яса. Для цього змастіть продукт оливковою олією перед його обсмажуванням.
Не потрібно викладати м’ясо на гриль або поверхню сковороди, якщо нагрів ще слабкий. Посуд потрібно добре прогрівати, щоб масло почало шипіти.
Обсмажувати м’ясо необхідно по одній хвилині з кожної сторони, адже це закупорить соки всередині шматка. Строго слідуйте рецепту приготування страви, щоб отримати дійсно смачний і соковитий кулінарний шедевр.
Відмовтеся від використання посуду з тонкими стінками. Це вірний шлях до того, що стейк буде сирим усередині та пересмаженим зовні.
Беріть сковорідку з товстим дном, адже тепло в такому посуді рівномірно розподіляється, температурний режим буде стабільним.
Не треба солити м’ясо безпосередньо перед його обсмажуванням. Ця спеція витягає вологу з його клітин, внаслідок чого стейк вийде сухим.
Солити блюдо потрібно перед його вживанням, щоб зберегти його соковитість і апетитний вигляд.
22:21
Як забезпечити безперервне цвітіння саду до середини літа21:00
Фліппі-боб — нова стрижка з трендовою перспективою на 2025 рік20:00
Шість способів оригінально стилізувати образ шовковою хустиною18:56
Гладкий чи недбалий пучок — трендова зачіска сезону весна-2025 (Фото)17:30
Дві трендових та оригінальних формули кольорів на весну16:30
Рослинний білок: що потрібно знати про бобові і як додавати їх у меню15:20
6 способів пройти 10 000 кроків на день, не виходячи з дому14:30
Такого бестселеру ніхто не очікував: що особливого в сірій флісці Miu Miu13:08
Чим замінити розпушувач для оладків замість соди12:25
П’ять ідей, як приготувати смачний паштет без м’яса12:15
Що робити з трояндами, які погано перезимували та не ростуть11:30
Швидкий пиріг із капусти за 30 хвилин11:03
Туфлі Мері Джейн — романтичний тренд весни 2025 рокуПаска на Великдень - не лише звичайний смаколик до свята. Вона з давніх-давен уособлює сімейні традиції, духовність, а також домашній затишок. Для того, щоб цей символ вдався на славу: вийшов пухким, ароматним і смачним, вкрай важливо підбирати правиль...
Домашні котлети – найкраща страва для обіду, яку вміє готувати кожна господиня. Для того, щоб вони були соковитими та смачними, кулінари радять додавати у фарш цибулю, хліб, спеції, навіть терті овочі. Але все ж таки є один інгредієнт, який може зіпсув...