Є нюанси: Чому при обсмажуванні м’ясо стає сухим і як уникнути проблеми

Кожна господиня засмутиться, якщо смажене м’ясо вийде жорстким та сухим. Чому виникають такі проблеми. Як запобігти їм, щоб отримати ідеальний кулінарний шедевр. Розберемося з цими питаннями докладніше, передають Патріоти України.

Помилки при виборі м’яса

Потрібно купувати стейк та вирізку тільки у надійних продавців. В іншому випадку великий ризик придбати товар низької якості.

Зверніть особливу увагу на колір м’яса, а також те, в яких умовах воно зберігається.

Свіжий продукт має червонуватий відтінок. Якщо ви бачите, що м’ясо темно-сіре, відмовтеся від його покупки.

Також не варто купувати продукт без вакуумного пакування, тому що контакт з повітрям сприяє швидкому розвитку небезпечних бактерій на його поверхні.

Порушення технології нарізки м’яса

Не треба різати м’ясо надто тонко. Це призведе до того, що стейк стане дуже сухим або підгорить. Шматок має бути товщиною у два сантиметри.

Філе нарізають упоперек волокон, щоб м’яз м’яса не стиснувся у процесі термічної обробки. Так ви гарантовано отримаєте соковите та апетитне м’ясо, яке буде легко прожувати.

Помилки в процесі підготовки продукту до обсмажування

Перед тим, як готувати м’ясо, залиште його в умовах кімнатної температури на тридцять хвилин. Продукт встигне зігрітися та «відпочити».

Потім добре обсушіть м’ясо за допомогою паперових рушників. Якщо шматок буде мокрим і холодним, вам не вдасться отримати апетитну скоринку.

Важливо запобігти витіканню соків, що знаходяться усередині м’яса. Для цього змастіть продукт оливковою олією перед його обсмажуванням.

Порушення технології обсмажування м’яса

Не потрібно викладати м’ясо на гриль або поверхню сковороди, якщо нагрів ще слабкий. Посуд потрібно добре прогрівати, щоб масло почало шипіти.

Обсмажувати м’ясо необхідно по одній хвилині з кожної сторони, адже це закупорить соки всередині шматка. Строго слідуйте рецепту приготування страви, щоб отримати дійсно смачний і соковитий кулінарний шедевр.

Неправильно вибраний посуд

Відмовтеся від використання посуду з тонкими стінками. Це вірний шлях до того, що стейк буде сирим усередині та пересмаженим зовні.

Беріть сковорідку з товстим дном, адже тепло в такому посуді рівномірно розподіляється, температурний режим буде стабільним.

Використання солі

Не треба солити м’ясо безпосередньо перед його обсмажуванням. Ця спеція витягає вологу з його клітин, внаслідок чого стейк вийде сухим.

Солити блюдо потрібно перед його вживанням, щоб зберегти його соковитість і апетитний вигляд.

17 лютого

23:15Як омолодити троянди та простимулювати ріст нових пагонів

22:21

Як забезпечити безперервне цвітіння саду до середини літа

21:00

Фліппі-боб — нова стрижка з трендовою перспективою на 2025 рік

20:00

Шість способів оригінально стилізувати образ шовковою хустиною

18:56

Гладкий чи недбалий пучок — трендова зачіска сезону весна-2025 (Фото)

17:30

Дві трендових та оригінальних формули кольорів на весну

16:30

Рослинний білок: що потрібно знати про бобові і як додавати їх у меню

15:20

6 способів пройти 10 000 кроків на день, не виходячи з дому

14:30

Такого бестселеру ніхто не очікував: що особливого в сірій флісці Miu Miu

13:08

Чим замінити розпушувач для оладків замість соди

12:25

П’ять ідей, як приготувати смачний паштет без м’яса

12:15

Що робити з трояндами, які погано перезимували та не ростуть

11:30

Швидкий пиріг із капусти за 30 хвилин

11:03

Туфлі Мері Джейн — романтичний тренд весни 2025 року

В тренді

Гладкий чи недбалий пучок — трендова зачіска сезону весна-2025 (Фото)

Дві трендових та оригінальних формули кольорів на весну

6 способів пройти 10 000 кроків на день, не виходячи з дому

Такого бестселеру ніхто не очікував: що особливого в сірій флісці Miu Miu

Туфлі Мері Джейн — романтичний тренд весни 2025 року

Пончики із банана, які готуються, поки закипає чайник

неділя, 27 квітень 2025, 13:00

Останнім часом на нашій кухні стали популярні різноманітні страви з екзотичних фруктів та овочів. Бананом полюбляють ласувати і дорослі й дітки, передають Патріоти України. Тож і з’явилось багато нових рецептів солодких страв де складовою є банан. Проп...

А ви це знали? Для чого господині додають цукор у фарш

неділя, 27 квітень 2025, 12:15

Господині з досвідом додають цукор у низку не солодких страв. На відміну від солі, перцю чи інших прянощів цукор викликає здивування у багатьох, адже він, на перший погляд, не поєднується зі стравами, де м’ясо, овочі тощо, передають Патріоти України. У...