Є секрет! Як готувати холодець, щоб він швидко застигав і був прозорим як сльоза

Холодець вважається популярною стравою, проте приготувати її виходить не у всіх. Є чотири прості правила, завдяки яким страва вийде апетитною, швидко застигне і буде прозорою, передають Патріоти України.

Складові

Холодець не приготувати без свинячих ніжок та «рульки». На 8-10 л беруть 1-2 шт. – Залежно від бажаної “міцності”. Підійдуть і курячі лапки. Усі частини, які з хрящиками, суглобами – словом, усе, що збагатить блюдо колагеном.

Вода

Прозорості не вдасться досягти, якщо влити холодну воду в киплячий бульйон. У такому разі він перестане бути міцним і клейким, «розшаровуватиметься», що в результаті вплине на застигання.

Перша піна

Бульйон для холодця не любить кипіти. Перша піна має бути швидко знята. Тому слід озброїтися шумівкою та запастися терпінням. Збирають найпершу піну без залишку, чекаючи біля каструлі моменту закипання.

Після приготування

Коли холодець зварився, не слід поспішати його охолоджувати та «розбирати». Досвідчені кулінари дають йому кілька годин настоятися. Завдяки цьому страва вийде міцнішою: вона насититься желюючими речовинами – у гарячому стані воно також віддає їх.

Таким чином, навіть після вимкнення вогню холодець продовжує набирати смак та аромат.

Варто знати! ТОП-3 продукти, які категорично не можна розігрівати повторно

вівторок, 2 вересень 2025, 18:45

Всі ми звикли до того, що їжу в будь-який момент можна дуже швидко розігріти за допомогою мікрохвильовки, плити, духовки або пароварки. Але потрібно обов'язково знати, що є продукти, які категорично не можна повторно розігрівати, оскільки вони можуть с...

Це варто знати! Які продукти категорично не можна гріти в мікрохвильовці та чому

понеділок, 1 вересень 2025, 23:45

Мікрохвильовка – абсолютно незамінний кухонний гаджет, який дуже спрощує процеси підготовки їжі. Але, потрібно знати, що не всі продукти можна розігрівати в мікрохвильовці, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться корисними порадами, завд...