Є секрет! Як зробити картополяне пюре більш ніжним та вершковим

Пюре – одна з найбільш улюблених страв в Україні, яку щодня вживають мільйони людей. Однак кожен має свій спосіб його приготування, додаючи свої секрети та поради. Щоб картопля вийшла надзвичайно смачною, варто дотримуватись кількох ключових рекомендацій, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Професійні кухарі рекомендують додавати до пюре два інгредієнти, які, на їхню думку, значно покращують його смак. Особливо в зимовий період картопля може мати неприємний присмак через неправильне зберігання. Тому варто насамперед звернути увагу на правильне оброблення картоплі перед її приготуванням.

Перед тим, як почати варити пюре, важливо не нарізати картоплю надто дрібно, адже це може призвести до її переварювання. Краще залишити середні бульби цілими. Також не забудьте додати трохи солі у воду, щоб картопля могла одразу поглинути її.

Не ставте очищену картоплю одразу на вогонь. Спочатку залийте її холодною водою і залиште на 20 хвилин, щоб позбутися зайвого крохмалю. Після цього злийте воду, налийте нову і лише тоді ставте на вогонь. Зазвичай, картопля вариться не більше 25 хвилин.

Під час варіння пюре часто додають лавровий лист та кілька горошин чорного перцю, що надають страві приємний аромат. Не забувайте вилучити ці спеції, щойно вимкнете вогонь і знімете каструлю з плити.

Коли пюре готове, час додавати основні інгредієнти, які зроблять страву особливо ніжною — це вершкове масло та тепле молоко. Навіть якщо картопля вийде не зовсім ідеальною, масло і молоко допоможуть виправити недоліки та зробити пюре більш м'яким.

А ви це знали? Звідки береться піна при варінні м’яса і навіщо її знімати

понеділок, 24 лютий 2025, 10:15

Певно всі ще з малечку знають, що потрібно знімати піну з бульйону під час варіння. Та мало хто розуміє справжню причину цієї дії, передають Патріоти України. Чому ж піна з’являється під час варіння м’яса і чи потрібно її знімати? М’ясо відноситься до ...

Є секрет! Яку крупу додати у грибний суп, щоб було смачніше

понеділок, 24 лютий 2025, 9:15

Смак, консистенція та аромат грибного супу багато в чому залежить від крупи. У грибний суп прийнято додавати манку, перловку, пшоно чи рис, передають Патріоти України. Ці види круп поєднуються з будь-якими грибами – і печерицями, і гливами, і будь-яким...