Є секрет! Сирники не будуть пригорати та розвалюватись, якщо їх правильно смажити

За сирниками буває стільки жалю, що вони розвалилися, підгоріли чи не просмажились. Страва проста в приготуванні, але потребує певних навичок. Не завжди виходить з першого разу та й потім трапляються невеликі кулінарні негаразди. Виправити ситуацію можна, якщо знати деякі кулінарні хитрощі, передають Патріоти України.

Сирники опадають

Щоб цього не сталося, потрібно передивитися склад. Переважно до кисломолочного сиру додають борошно. Замініть частину на манну крупу. Вона не обтяжує сирники та добре вбирає зайву вологу. Розраховуйте, що на 0,4 кг домашнього сиру варто покласти 2 ст.л. ложки борошна та 1 ст.л. манки.

Сирники розтікаються

Буває, що сирники виклали на сковороду смажитись, а вони розтікаються. Таке може бути, коли в тісті є зайва волога. Переважно її роблять яйця. Краще менше, ніж забагато. Яйця додають із розрахунку 1 яйце на 400 г сиру.

Рівномірне просмаження

Не кладіть сирники на холодну сковороду. Почекайте, щоб олія нагрілася, а потім закладайте вже їх обсмажувати. Після цього треба зменшити вогонь та накрийте кришкою. Так вони не пригорять, бо буде помірна температура. Окрім того, закрита кришка допоможе просмажити середину. За бажанням можна доготувати сирники у духовці.

Ви будете здивовані! ТОП-5 переваг яєць, які можуть допомогти вам схуднути

п’ятниця, 27 вересень 2024, 0:10

Яйця — це чудовий варіант для сніданку, багатий на білок та здорові жири. Крім легкості у приготуванні, цей продукт здатен підтримати ваше здоров’я та навіть, допомогти схуднути, контролюючи апетит та зменшуючи ризик переїдання, передають Патріоти Укра...

Смакота! Чебуреки з лаваша на швидку руку

четвер, 26 вересень 2024, 22:10

Чебуреки – ситна та смачна страва. Але возитися з тістом подобається далеко не всім, та й час не завжди є. Ось саме для таких випадків існують «ледачі чебуреки». Такі чебуреки – безпрограшний варіант для швидкого перекусу або оригінальної закуски для п...