Є секрет! Сирники не будуть пригорати та розвалюватись, якщо їх правильно смажити

За сирниками буває стільки жалю, що вони розвалилися, підгоріли чи не просмажились. Страва проста в приготуванні, але потребує певних навичок. Не завжди виходить з першого разу та й потім трапляються невеликі кулінарні негаразди. Виправити ситуацію можна, якщо знати деякі кулінарні хитрощі, передають Патріоти України.

Сирники опадають

Щоб цього не сталося, потрібно передивитися склад. Переважно до кисломолочного сиру додають борошно. Замініть частину на манну крупу. Вона не обтяжує сирники та добре вбирає зайву вологу. Розраховуйте, що на 0,4 кг домашнього сиру варто покласти 2 ст.л. ложки борошна та 1 ст.л. манки.

Сирники розтікаються

Буває, що сирники виклали на сковороду смажитись, а вони розтікаються. Таке може бути, коли в тісті є зайва волога. Переважно її роблять яйця. Краще менше, ніж забагато. Яйця додають із розрахунку 1 яйце на 400 г сиру.

Рівномірне просмаження

Не кладіть сирники на холодну сковороду. Почекайте, щоб олія нагрілася, а потім закладайте вже їх обсмажувати. Після цього треба зменшити вогонь та накрийте кришкою. Так вони не пригорять, бо буде помірна температура. Окрім того, закрита кришка допоможе просмажити середину. За бажанням можна доготувати сирники у духовці.

Любите гречку? Ось що обов’язково потрібно про неї знати

субота, 12 липень 2025, 17:09

Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...

Пийте каву правильно: Коли вона працює, а коли шкодить кишківнику

субота, 12 липень 2025, 13:05

Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...