Капуста вийде несмачною, гіркою, не соковитою і м’якою, якщо в процесі приготування припуститись непробачних помилок, передають Патріоти України.
Неправильно підібрані інгредієнти стануть одним із недоліків, через який капуста вийде гіркою.
Дотримання простих рекомендацій допоможе уникнути помилок при приготуванні та отримати смачний та корисний для здоров’я продукт.
Щоб позбавитися від неприємного смаку, в процесі приготування проколюйте капусту та помірно використовуйте сіль.
Проколювання
Не потрібно нехтувати процедурою проколювання в процесі квашення капусти, інакше капуста може набути гіркого смаку.
Під час засолювання капустяний сік взаємодіє із сіллю, внаслідок чого утворюється кисле середовище.
При бродінні в капусті накопичуються гази, продукт набуває специфічного запаху, який відбивається на її смакових якостях.
Сіль
Поширена причина, через яку капуста має неприємний гіркуватий смак. У процесі бродіння утворюються кисломолочні бактерії. Якщо солі буде в надлишку, процес бродіння загальмується.
На поверхні не з’явиться характерна піна, і колір капусти зміниться.
Чому квашена капуста не виходить хрусткою
Декілька причин можуть вплинути на смакові якості капусти. Якщо використовувалася переморожена капуста, то продукт буде м’яким і матиме солодкуватий присмак.
Ранні сорти капусти, велика кількість нітратів пом’якшують капусту, і вона втратить хрусткість.
Кип’ячене молоко – не лише основа для приготування різноманітних страв, а й корисний самостійний напій, передають Патріоти України. Саме тому так важливо знати невеликі хитрощі, якими вміло користуються досвідчені кулінари, щоб не «запороти» процес гот...
Зазвичай метою є створення помірно кислої страви. Але не переборщити зі смаком не так вже й просто, передають Патріоти України. Нерідко квашена капуста можна перекваситись і набути надмірної «кислинки». Це може статися з різних причин. Наприклад, непр...