Капуста вийде несмачною, гіркою, не соковитою і м’якою, якщо в процесі приготування припуститись непробачних помилок, передають Патріоти України.
Неправильно підібрані інгредієнти стануть одним із недоліків, через який капуста вийде гіркою.
Дотримання простих рекомендацій допоможе уникнути помилок при приготуванні та отримати смачний та корисний для здоров’я продукт.
Щоб позбавитися від неприємного смаку, в процесі приготування проколюйте капусту та помірно використовуйте сіль.
Проколювання
Не потрібно нехтувати процедурою проколювання в процесі квашення капусти, інакше капуста може набути гіркого смаку.
Під час засолювання капустяний сік взаємодіє із сіллю, внаслідок чого утворюється кисле середовище.
При бродінні в капусті накопичуються гази, продукт набуває специфічного запаху, який відбивається на її смакових якостях.
Сіль
Поширена причина, через яку капуста має неприємний гіркуватий смак. У процесі бродіння утворюються кисломолочні бактерії. Якщо солі буде в надлишку, процес бродіння загальмується.
На поверхні не з’явиться характерна піна, і колір капусти зміниться.
Чому квашена капуста не виходить хрусткою
Декілька причин можуть вплинути на смакові якості капусти. Якщо використовувалася переморожена капуста, то продукт буде м’яким і матиме солодкуватий присмак.
Ранні сорти капусти, велика кількість нітратів пом’якшують капусту, і вона втратить хрусткість.
Приготуйте ароматну картоплю в духові з часничком, маслом та сиром. Цей смак сподобається всім, хто обожнює страви з серії картоплі в мундирах та оселедця чи запеченої картоплі з підчеревиною, передають Патріоти України. Відваріть порційно картоплю або...
Мало хто знає, але саме мариновані огірки зроблять котлети неймовірно соковитими. Саме такими, що кусаєш, а сік аж тече. При цьому присмак огірка не відчувається. Цей рецепт знахідка для господинь, що хочуть забути про сухі котлети, передають Патріоти ...