Мало які страви можуть зрівнятися з ароматним шашликом. І якщо на етапі підготовки та маринування м’яса все було виконано правильно, це не може гарантувати ідеального результату, передають Патріоти України.
Справа в тому, що процес смаження не менш важливий.
Кулінари перерахували основні помилки, яких варто уникати:
1. “Посадкові місця” для м’яса потрібно розпланувати заздалегідь: якщо ж ви кілька разів мінятимете позицію м’яса на шампурах, то це погано позначиться на фінальній якості шашлику.
2. Багаття варто розводити тільки природним чином: якщо ви використовуватимете хімію, то це додасть ще більшої шкоди і без того шкідливому шашлику для підшлункової та печінки.
3. Деякі під час смаження люблять додавати воду або соус прямо на шматки м’яса. Але, так не варто робити, тому що шашлик може підгоріти, а залишитися сирим усередині?
5. Любителі зробити свій шашлик красивішим і здоровішим між м’ясом розташовують овочі. Однак вони перетворяться на вугілля, що додасть шашлику неприємного присмаку.
6. Якщо вам вдалося приготувати шашлик правильно, то не зіпсуйте страву останньою помилкою під час подачі: не їжте м’ясо одразу! Залишіть м’ясо подихати хоча б на 7-10 хвилин. Саме завдяки цьому шашлик виходить соковитим.
Зелений чай - не просто смачний і освіжаючий напій. Його здавна вважають еліксиром здоров’я в азійській культурі, а сучасні дослідження підтверджують його користь для серцево-судинної системи. Але чи справді зелений чай допомагає при підвищеному тиску ...
Більшість із нас тримають пляшку молока в холодильнику - адже воно потрібне для чаю, кави чи сніданку. Але виявляється, ми роками зберігаємо його неправильно, і саме тому воно швидко псується, передають Патріоти України. Виробник Kalona SuperNatural ст...