Не робіть так! Кулінари перерахували помилки при смаженні шашлику, які псують смак м’яса

Мало які страви можуть зрівнятися з ароматним шашликом. І якщо на етапі підготовки та маринування м’яса все було виконано правильно, це не може гарантувати ідеального результату, передають Патріоти України.

Справа в тому, що процес смаження не менш важливий.

Кулінари перерахували основні помилки, яких варто уникати:

1. “Посадкові місця” для м’яса потрібно розпланувати заздалегідь: якщо ж ви кілька разів мінятимете позицію м’яса на шампурах, то це погано позначиться на фінальній якості шашлику.

2. Багаття варто розводити тільки природним чином: якщо ви використовуватимете хімію, то це додасть ще більшої шкоди і без того шкідливому шашлику для підшлункової та печінки.

3. Деякі під час смаження люблять додавати воду або соус прямо на шматки м’яса. Але, так не варто робити, тому що шашлик може підгоріти, а залишитися сирим усередині?

5. Любителі зробити свій шашлик красивішим і здоровішим між м’ясом розташовують овочі. Однак вони перетворяться на вугілля, що додасть шашлику неприємного присмаку.

6. Якщо вам вдалося приготувати шашлик правильно, то не зіпсуйте страву останньою помилкою під час подачі: не їжте м’ясо одразу! Залишіть м’ясо подихати хоча б на 7-10 хвилин. Саме завдяки цьому шашлик виходить соковитим.

Джерело: ПростоВей

Цей трюк допоможе завжди купувати свіжі та соковиті фрукти

четвер, 27 листопад 2025, 13:10

Вибір якісних фруктів та овочів часто буває складнішим, ніж здається. Багато продуктів виглядають свіжими лише на перший погляд. Але існує простий трюк із вагами, який допомагає швидко оцінити їхню справжню якість, передають Патріоти України. Чому важл...

Допомагає схуднути і не тільки! Чому ця спеція повинна бути на кожній кухні після 30

четвер, 27 листопад 2025, 11:45

Куркума давно відома своїм насиченим помаранчевим кольором, але вона цінна не лише через це. Ця спеція може допомогти схуднути, підтримати імунітет та покращити стан шкіри, волосся і нігтів, передають Патріоти України. Чому куркума сприяє схудненню? К...