Ніколи не мийте сире м'ясо! Ось до чого це може призвести

В багатьох людей, після покупки м'яса, виникає велике бажання одразу його помити під проточною водою, а лише після цього готувати. І це може бути в декількох водах, дуже ретельно. Але це надзвичайно велика помилка, яка приносить лише шкоду, передають Патріоти України.

Про те, чому не можна мити м'ясо, розповіла нутриціологиня Наталія Козак (good.food.plan) на своїй сторінці в Instagram. Також експертка звернула увагу на те, як краще розморозити продукт і на якій дошці нарізати.

На поверхні м‘яса живе величезна кількість патогенів, наприклад кишкова паличка. Коли ми миємо м‘ясо водою, то сама вода не знищує бактерії, а їх змиває. Якщо бризки летять у різні боки, то заселення поверхонь, посуду, інших продуктів відбувається дуже швидко. Тому для того, щоб цього не допустити, потрібно дотримуватись декількох простих правил.

Важливі моменти, які потрібно обов'язково врахувати

1. Заморожене м'ясо найкраще розморожувати в скляному посуді в холодильнику.

2. Одразу після того, як м'ясо розморозилось, його потрібно перекласти на обробну дошку без промивання. Дошка повинна бути окрема, найкраще скляна.

3. Готувати за достатньо високої температури, яка б страва не була.

4. Дошку обережно помити, використовуючи засіб для миття посуду.

5. Поверхні обробити антисептиком.

6. Добре помити руки (також можна антисептиком).

Ніколи не мийте сире м'ясо! Ось до чого це може призвести

середа, 9 жовтень 2024, 0:10

В багатьох людей, після покупки м'яса, виникає велике бажання одразу його помити під проточною водою, а лише після цього готувати. І це може бути в декількох водах, дуже ретельно. Але це надзвичайно велика помилка, яка приносить лише шкоду, передають П...

Як врятувати черствий хліб - секрети досвідчених господинь

вівторок, 8 жовтень 2024, 18:15

Хліб є ідеальним продуктом для виготовлення бутербродів, передають Патріоти України.ю. Також хліб ми полюбляємо тому, що з ним більш ситніше. Однак через неправильне зберігання він може стати черствим буквально за ніч. Але це не означає, що настав час ...